Annons

Inredningsnyheter v.24/2022

Same procedure as every sunday. Här kommer en summering av veckans nyheter och snackisar från inredningsbranschen, till er tjänst. En snabb scroll för dig som vill ha koll!


Konstnären Emila Ilke och färgtillverkaren Alcro lanserar en ny färgkollektion med 12 nya kulörer samt en limited edition-utgåva av Alcros ad.serie där Emilia har designat burkens utseende.


HAY firar 20 år i år och det uppmärksammas av Phaidon som ger ut en bok om paret bakom varumärket. Släpps i oktober 2022.


Farrow & Ball har inlett sitt första externa samarbete, med den amerikanska designern Kelly Wearstler. Resultatet är en färgpalett med citat ”solkyssta nyanser inspirerade från Stilla havet och Kalifornien”.


Muuto har öppnat flagshipstore i Köpenhamn. Tips om du ska dit i sommar. Du hittar den på Store Regnegade 12.


Göteborgsbaserade formgivaren Sami Kallio är aktuell med en rad nya möbler. Min favorit är stolen XYZ. Så fina övergångar mellan stagen och benen och den nytänkande flätningen är så vacker! Framtida klassiker.


Klampenborglampan designades av Mogens Lassen men föll i glömska, tills arvtagarna till by Lassen fann skisserna på lampan via Konstbiblioteket i Köpenhamns arkiv. Lanseras i tre olika material/färger.


Åhléns och Carl Larsson har skapat en sommarkollektion som hyllar Carl och Karin Larsson. Med stolsitsar i läder knutna på samma vis som Karin brukade göra. Fint. Men. Nu svär jag i kyrkan. Håller de inte på att vattna ur kulturskatten Sundborn? Hur många samarbeten har vi sett sista tiden? Snabb recap :

– Lindex har nyss släppt en sommarkollektion på Carl Larsson-tema
– Nygårdsanna har precis gjort en sommarkollektion som också plåtades där
– Och H&M gjorde sin kritiserade Greenwashingkampanj på Sundborn.
– Möbelmästarna har tagit fram en möbelkollektion
– Rebel Walls har gjort en Sundborn-tapet

– Sandbergs tapet har gjort en hel kollektion tapetmönster
– Svanefors har lanserat kuddar och textilier
– Auro och Byggfabriken har tagit fram en kulörkollektion med färgkoder
– Och Cupboard and goods har nyligen tagit fram ett (superfint) kök till gårdens ära
.


Bianca Ingrosso har lagt upp fler bilder och renoveringsplaner på sin nya paradvåning som ser helt magisk ut. Men kommentarsfältet rasar. Varför renovera och rita om planlösningen när den är så fin som den är. Vad tycker du? Fler bilder här.

Kommentarer

 • Caroline skriver:

  Byggfabriken har också tagit fram en kulörserie i samarbete med Sundborn.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Tack! Den missade jag. Lägger till!

   Byggfabriken känns ändå mer värdiga som samarbetspartners till detta kulturarv än fast fashion företagen som H&M, Lindex etc. Man undrar var Carl och Karin hade tyckt.

   • Caroline skriver:

    Det håller jag med om!

    Det blir lite komiskt när Åhléns i sitt pressmeddelande säger att de inspirerats av ”framförallt hur långt före sin tid paret Larsson var gällande estetik, hantverk, hållbarhet och självhushåll, något som är aktuellt än idag” och så gäller detta produkter som knappast kan sägas vara hållbara, eller rör riktigt hantverk.

    Och att ”varje köp stöttar vårt kulturarv” är ett uttalande jag tycker inte känns helt rätt i magen heller.

 • josefin skriver:

  Plötsligt känns Carl och Karin Larson inte så unikt längre….. Hållbart skulle kanske vara att ta fram ett broderi-kit som du kan ”uppdatera” dina gamla hemtextilier med tex. Att inte uppmana till mer konsumtion utan ta till vara på vad du har. Det är hållbart på riktigt.
  Och fina lägenheter i med många originaldetaljer bevarade finns snart inga kvar i Stockholms innerstad. Planlösning, originalgolv, stuckatur, serveringsskåp och snickerier byts ofta ut mot nytt i betydligt sämre kvalitet för att vara helt perfekt för den som ska flytta in. Ingen vill ha springor i parketten eller patina på snickerierna och de flesta byggföretag förespråkar att riva ut och ersätta med nytt. Önskar att fler kunde se värdet i gamla golv som trampats på av människor i generationer och tänka på vad man lämnar efter sig när man totalrenoverar en lägenhet man tänker bo i 4-5 år…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.