Annons

Tid att seIngen ser en blomma – egentligen, den är så liten.
Vi har inte tid.
Och att se tar tid.
Georgia O’Keeffe 


Prestationsångesten brusar i min kropp. Som en Treo man precis har släppt ner i ett vattenglas.
Till en början simmade den mest runt lite förstrött på ytan, men nu har den sjunkit ner till botten och börjat bubbla ordentligt. Sådär så att allt blivit grumligt och disigt.

Jag skriver på uppföljaren till ”Handbok i inredning” och det är prick en vecka kvar tills jag ska lämna texten till språkgranskaren. Maj pågår utanför mitt fönster och två länder har redan köpt rättigheterna, innan jag ens blivit klar med det svenska manuset. Förlaget är förväntansfulla och min agent ligger på. Det vore konstigt om det inte kändes.

Min kollega Michaela tar med mig på en promenad runt huset för att få lite luft. Jag får syn på en ensam vitsippa i gräset och tänker på Georgia O’Keeffe när jag böjer mig ner för att ta ett kort. Tid att se. Det är ju exakt det jag vill uppmuntra läsaren till, med allt jag skriver om i boken. Men också det jag behöver ge mig själv, för att hantera processen. Det stora i det lilla. Och det lilla i det stora.

Kategorier:

Kommentarer

 • Linda Abrahamsson skriver:

  Du är grym ❤️

 • Emeli skriver:

  De dåliga nyheterna är att tiden flyger. Den goda nyheten är att du är piloten.
  – Michael Altshuler

  • Frida skriver:

   Så sant!

   • Hittar inga ord som ger dig rättvisa, men som Ernst K säger ”I det enkla bor det vackra,,” det e du Fridis!!
    Du slutar aldrig förvåna mig❤️, stanna upp oftare o titta på de små vackra tingen!
    Ta hand om dig , min fina Fridis????❤️‼️‼️

   • Lisa S skriver:

    Heja dig! Du är en sann förebild. Jag är så enormt tacksam för min egen livsresa har gjort att jag lever i nuet o verkligen uppskattar de ”små” sakerna i livet!

 • Monnah skriver:

  Igår kväll kom jag in sent. Det hade hunnit bli lite för kallt för att det skulle vara roligt att vara i trädgårdslandet längre och jag kunde knappt gå då varje muskel i kroppen gjorde sig påmind. Med vuxna barn och omprioriteringar gällande yrkesval och boende har jag och maken idag helt andra förutsättningar att ”se blomman”. Allt har sin tid, även förmågan att urskilja de olika delarna i livet och ge dem rätt värde. Igår pratade jag med vår äldsta dotter om just detta. Hon har det stressigt på jobbet just nu, men det kommer ju inte att vara så för evigt. Somligt behöver värkas igenom och när man är igenom försvinner tunnelseendet och tyngden av allt jobbigt i världen lättar från axlarna. Jag hoppas att dina steg snart känns lättare igen och att boken blir precis så bra som du önskar.

  • Frida skriver:

   Tack snälla för de orden. Inget är konstant. Allt har sin tid. Och vissa saker måste verkligen värkas ut. Det går inte på annat sätt.

 • Hanna skriver:

  Åh, så fint skrivet. Kan verkligen identifiera mig själv med det du skriver till fullo. Heja oss! Det lilla i det stora är det som gör livet så förunderligt, så långt men ändå så kort. Du sätter verkligen ord på känslan.

 • Maria skriver:

  Ja ibland så är man i totalt galet tempo. Jag hoppas att du precis som jag får din andningspaus när du är klar. Verkar som mycket i livet är gasa och pausa i en salig blandning. När tid finnes så skall man insupa kraft.
  Tips om du nu får tid över, lördag-söndag 14/15/5 är det Österlens Garden Show. Jag har själv aldrig hunnit gå på denna (jobbet har tagit all min tid), men i år skall jag gå och mysa runt bland växter och hantverk.

 • Malin skriver:

  Så klok.. tack för påminnelsen!
  Kom ihåg att ha koll på att slappna av ett antal stunder per dag så kroppen inte fastnar i påslagsläget ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.