Annons

På min önskelista till morsdagJu mer jag läser om den svenska trädgårdslegenden och opinionsbildaren Ulla Molin desto mer fascinerad blir jag. De senaste åren har jag letat reda på och lyckats köpt flera av hennes böcker från 50- och 60-talet från olika antikvariat för att lära mig mer om hennes idéer om arkitektur, inredning och trädgård.

Ulla arbetade som trädgårdsarkitekt i flera decennier, men också som redaktör för många av landets mest kända tidskrifter inom ämnet. Efter hennes död 1997 blev trädgården till hennes privatbostad byggnadsminnesförklarad och är än idag ett utflyktsmål för många trädgårdsnördar. Innan pandemin var jag på väg dit på besök. Därför blev jag SÅ glad när jag nåddes av nyheten att det kommer att komma ut en bok till hennes minne i vår, lagom till morsdag. Jag skriver upp den på min önskelista på momangen. Gör det du med!Foto: pressbild bokförlaget Arena

Kommentarer

 • Anna-Maria skriver:

  Vilket bra boktips! Den ska jag beställa! Ulla Molin är verkligen en förebild.

 • Lina skriver:

  Åh perfekt! Tack för tips! Ska meddela maken…☺️

 • Den står även på min önskelista. Har letat efter hennes böcker när tillfälle givits, men utan fiskelycka. Det finns så mycket inspiration att hämta

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.