Annons

Inredningsnyheter v.21 / 2021

Maj månads sista söndagssummering bjuder på en mix av ”remixer”. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll på de senaste branschnyheterna och snackisarna!
Olsson & Gerthel, Swedese och Lab La Bla har ingått ett konstnärligt samarbete och lanserar tolkningar av Swedeses ikoniska möbler Flower-bordet och Lamino fåtöljen.


Designarkivet i Nybro, Småland har skickat ut en sneak peak på ’’En bok om Designarkivet’’. som släpps den 2 juni.


Inredningsbutiken Artilleriet har tagit fram en begränsad kollektion av The Spanish Chair i ‘’oljad valnöt’’ som säljs exklusivt hos dem.


I veckan relanserade också Källemo Jonas Bohlins stol i samarbete med Länna Möbler. Concrete KOL tillverkas i bränd furu och är signerad av Jonas Bohlin. Säljstart den 31 maj. Tipstack till Anette!


Det svenska dofthuset Byredo såldes till L’oréal under veckan som gick, i vad som spekuleras vara en miljardaffär. Deras nya lampa Luni, som ska aktivera doftljusen utan eld, till priset av 21 900 riksdaler vill jag inte ens kommentera. Däremot kanske den tjusiga solfjädern fyller sin funktion en varm sommardag.


Och på tal om dofter så har Artilleriet tagit in nyheten Colekt, en serie skandinaviska hudvårdsprodukter och parfymer.

Notiser
– IKEA återlanserar BILLY i ny design med en yta av pappersfolie istället för fanér.
– Stockholm Design Week fyller 20 år 2022, nästa upplaga går av stapeln i september.
– Det nya verktyget Hint ska hjälpa inredningsarkitekter att arbeta mer hållbart.

– På höstens upplaga av Formex arrangeras en ny tävling; Formex Sustainability Award. Jag tycker Stockholm Fashion District modepris hade en tydligare benämning. De kallar den ”Encouragement for action” och har delat in sin utmärkelse i flera underkategorier – Closing the loop, Fashion Innovation, Fashion Retail Talks Sustainability och Sustainable Identity. På så vis blir det tydligare för alla parter tänker jag. Tips att ta rygg på för inredningsbranschen kanske?


Till sist har mode- och livsstilsinfluensern Kenza visat upp sin nyrenoverade lägenhet och jag anar en ny trend med rundade köksmoduler och köksöar (samt att göra kök med Kitchens by Paul, kan han eventuellt vara den hetaste köksdesignern i Stockholm nu?). I köket hänger en stor ljuskrona från Studio Laurin.

Kommentarer

 • Hannah skriver:

  Man ska alltså köpa en lampa för 21 000 kr för att långsamt värma upp vaxet i ljuset, som ju också kostar en förmögenhet. Vilken bra idé! ????

 • Sara skriver:

  Att klistra dekorlister på varenda vägg måste väl också peaka som trend nu? Såg att de hade gjort det i en likadan lägenhet som vi tidigare bodde i och det blir lite märkligt när de försöker göra om 20-talsklassicism till pampigt sekelskifte med massa pynt på väggar och svulstiga takplafonder.

  När alla plötsligt har nyrenoverade kök antar jag att man måste till med specialdesignade lösningar för att känna sig exklusiv.

 • Ellen skriver:

  En köksö som enbart är till för att servera mat eller att dricka vin intill? Jag hade fått lite panik att arbeta på den när den inte har något överhäng alls. Aj, min rygg att stå där och försöka laga mat. Min kropp får inte plats där iallafall.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.