Annons

Inredningsnyheter v.20 / 2022

Söndag och dags att summera veckans nyheter, som inte helt oväntat speglar världsläget. Håll i er, här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll!


När statsminister Magdalena Andersson besökte Vita huset tillsammans med Finlands president Sauli Niinistö i veckan för att träffa Joe Biden och diskutera vår ansökan till Nato överlämnade hon en historisk ljusstake som gåva. Världens första ljusstake tillverkad av fossilfritt stål, formgiven av min favorit, Umeå-bördiga Lena Bergström. Tillverkad av Hybrit i ett samarbete mellan SSAB, LKAB och Vattenfall, i Oxelösund. Fossilfritt stål är framtiden, en svensk stolthet och en stor framtida exportvara som kan skapa fler jobb och minska utsläppen. Tipstack till Anette!


Såg ni söndagens avsnitt av SVT’s Agenda som handlade om prognosen för bolåneräntan inom de kommande fyra åren. Husköpare och bolånetagare bör räkna med en höjning på upp till 4% inom ett par år. Märker ni av inflationen och de ökade priserna och på vilket sätt påverkar det er?


Stala lanserar två nya kollektioner tillsammans med Gert Wingårdh & Matti Klenell.

Malmö Porslin lanserar deras första kollektion; PI-serien designad av Carina Seth Andersson. Kollektionen består av elva porslinsdelar och två munblåsta glasvaser.


Även Svenskt Tenn har lanserat en ny vas. Den har fått namnet Pion och kommer i tre olika storlekar formgiven av Ann Wåhlström för Reijmyre glasbruk.


Artilleriet har premiärvisat HKliving’s samarbete och kollektion med inredaren Marie Olsson Nylander.


Eilersen har lanserat en ny loungefåtölj, till sin kollektion. Jag undrar hur den känns att sitta i? Ryggen är så kort och inget nackstöd. Någon som provsuttit?


BelarteSTUDIO har släppt en uppföljare på den mycket framgångsrika Japandi kollektionen tillsammans med keramikern Fanny Schultz.


Nygårds Anna har i samarbete med Carl Larsson-gården och utställningen ’’Låt handen synas’’ skapat en kollektion av dam- och barnkläder.

Till sist har HAY HAY presenterat ”the Sobremesa Collection”, en serie köksbaserade accessoarer designade av den hypade egyptiska, New York-baserade Laila Gohar.

Ha en fin start på vecka 21!

Kommentarer

 • Ellinor skriver:

  Ränta på 4%?! När vi köpte vårt hus låste vi räntan på 11%. Vi tyckte det var jätte bra eftersom vänner till oss låst på 13% halvåret innan. När räntan nu varit låg så oerhört länge har vi istället valt att amortera och har betat av skulden rejält. Känns skönt inför framtiden.
  Det som känns mest i min plånbok just nu är bränsle priserna. Med pendling i glesbygd svider det rejält i plånboken.

 • Henkan skriver:

  Vi har precis byggt nytt husv, och ökat på vårt bolån rejält jämfört med tidigare. Så pass att vi troligen får överge vår tidigare ambition om att betala av hela lånet fram tills pension.
  Men ökade räntor klarar vi – det har vi räknar mmed skulle hända.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.