Annons

Inredningsnyheter v.18 / 2022

Söndag och dags att summera veckans inredningsnyheter. Lite sent pga var tvungen att kolla kvällens partiledardebatt på SVT Agenda. Repris finns på SVT Play om du missade. Här kommer en blandad kompott för dig som vill ha koll det senaste från den Skandinaviska designscenen!


SPACES WITHIN är ett nytt Stockholmsbaserat varumärke, grundat av Nadja Bari och Karin Wallenbeck. De säljer skulpturala och arkitektoniska beslag som alla är tillverkade av hantverkare i Florens, Italien. Priserna ligger mellan 950-1300 SEK.


Stockholms Hantverksförening fyller hela 175 å i år. Det firas med den vackra boken Handkraft och till hösten också en utställning på Sven-Harrys Konstmuseum.


Erik Frisk och Martin Sjöman är grundarna av Sjöman Frisk, en ny Stockholmsbaserad fastighetsbyrå med särskilt fokus på stadsdelarna Östermalm och Vasastan. Byrån har skaffat ett nytt kontor designat av inredningsarkitekten Fredrik Karlsson. Foto: Osman Tahir.

Pappelinas designer (och grundare) Lina Rickardsson presenterar en ny kollektion i naturliga färger. I höstens nya kollektionen ingår EDIT, en matta i helt ny design, som kommer i 12 färgkombinationer och 9 storlekar,från 60×85 cm upp till 230×320 cm.


Iittala har visat nya Filigraani av franska formgivaren Inga Sempé. Kollektionen består av tre unika glasföremål samt ett urval kurerade inredningsdetaljer i glas och textil, inspirerade av nordisk estetik.


Electricity-kollektionen från Buster + Punch lanseras nu i nytt format, anpassad för att möta europeisk standard. Kollektionen omfattar strömbrytare, dimmers och en bred selektion av uttag.Möbelföretaget Modly Studio startades av arkitekterna Ergin Can och Jens Olsson. Företaget är en hybrid mellan modern teknik och fin hantverkstradition. Modly använder sig av parametrisk design (3D-teknik som används av arkitekter) för att visualisera möbeldesignen så att användarna kan måttbeställa sina möbler direkt i mobilen.


Svensk Tenn lanserar under våren en helt ny dukningskollektion skapad av den danska formgivaren, guldsmeden och konstnären Charlotte Lynggaard. Kollektionen heter The North Sea och består av två dukar, tre servetter, ett underlägg, två brickor samt två servettringar gjorda av tenn.


BRDR. KRÜGER har inrett deras Nordiska Kök Showroom i Stockholm med den nya versionen av F Chair med linne sits och Arv Collection. Möblerna valdes ut särskilt för att matcha den skandinaviska estetiken.Wall of Art släpper en utvald serie konsttryck inspirerade av mat, vänner och restauranger, för att fira konsten att dela fantastiska minnen online. Kollektionen innehåller både målningar och illustrationer och presenteras i en välkomnande restaurangmiljö.

Notiser
– Den 2 juni presenterar Tuukka Halonen och Tuula Hocksell det nya finska belysningsvarumärket Pilke, som är en del av Maze Interior.

– Den 6–9 oktober är det för fjärde året i rad dags för Stockholm Craft Week, Sveriges största evenemang för samtida konsthantverk. Inför 2022 märks att textilkonsten tar allt större plats och klicka här för att se hela listan med årets aktörer.

– Mellan den 19-24 maj pågår Beckmans examensutställning och modevisning 2022.

– Den 17 maj är det pressvisning av Cross Section, en mini-kollektion av objekt gjorda av aterial från Tarketts Circular Collection, formgivna av Ung Svensk Form-vinnaren Gustav Winsth. Visningen börjar klockan 16:30 på Tarkett Ateljé, Rosenlundsgatan 40.

– Från den 2 maj lanseras danska Keeper Collective-plattformen som kommer att sälja begagnade möbler från bland annat FDB Møbler. En kickstart till att bidra till en cirkulär konsumtion inom dansk design. Läs mer här.En av landets största e-handlareLänna möbler som köptes av ägarna till Nordiska Galleriet förra året har genomgått en rebrandring i veckan för att satsa internationellt. Från och med nu är suffixet möbler borttaget och de kallar sig kort och gott LÄNNA.

Kommentarer

 • Beata skriver:

  Hej Frida,

  Jag är inte säker om du har nämnt https://southernswedendesigndays.com/sv i dina nyheter.
  Värt att besöka Skåne 19-20 maj????

 • Göran skriver:

  Arkitekt och inredningsarkitekt är inte skyddade titlar i Sverige men det blir ju lite fel när man kallar instagrammare som renoverat några lägenheter för inredningsarkitekt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.