Annons

Inredningsnyheter v.17 / 2022

Idag vänder vi kalenderblad till maj och det har blivit dags att summera april månads sista nyhetsvecka i den skandinaviska inredningsbranschen.


Vad händer om man kombinerar Nordiska Kök, hyllade stylisten Lotta Agaton och den modestuderande dottern Filippa Agaton? Ett nytt kökskoncept som genast blev en likeraket på mitt instagramkonto. Fler bilder från Filippas nya kök hittar du här.


Danska Moebe har lanserat sin första artwork-kollektion. Så fint!


Cēna Atelier är aktuella med sin första kokbok ’’Måltider att minnas’’ som kommer finnas att köpa hos Papercut, Press Stop, The Modern Sthlm och Artilleriet. 


String Furniture lanserar ett snapsskåp designat av Nisse Strinning. 


Boråstapeter har lanserat en ny tapetkollektion med tapeter från sex olika stilepoker. Kommer till försäljning i färgfackhandeln från och med 18/5.


Svenska Hilke Collection har inlett ett designsamarbete med Hanna Wessman där de har tagit fram två ljusstakar. Äntligen är hon tillbaka. Heja Hanna!


En annan Hanna, närmare bestämt Hanna Wendelbo från Kungsbacka har designat den nya vasen Jubel för svenska Klong.


Svenskt Tenn firar våren genom utställningen New Dawn som öppnar 26 april. Utställningen består av fem nyheter till sortimentet: karaffer av Frida Fjellman, en servis av Sara Söderberg, ett sideboard av Eva Schildt, en ljuslykta av Peter Nylander och dukningstextiler av Jean Bapstiste Lescudé.

Notiser
Designmuseet i Danmark öppnar upp för allmänheten igen den 19 juni 2022 efter två års renovering. 
– Färgföretaget Cover Story har tolkat Iittalas färgarkiv av glas och keramik. Tillsammans har de nu lanserat en kollektion fri från plast med fyra interiörkulörer. 
-Tillsammans med bokhandeln Konst/ig i Stockholm och galleriet OSs i Umeå har ett antal svenska tecknare skapat en affischmarknad där du kan köpa affischer av ukrainska illustratörer och grafiska formgivare till stöd för Ukraina. 
-Mellan 19-22 maj 2022 hålls andra upplagan av Southern Sweden Design Days ett internationellt designevenemang i Malmö. 
Nordic Nest har ökat omsättningen från 178 miljoner till 1,8 miljarder på bara fem år! Visserligen har det nog delvis berott på uppköpen av exempelvis Svenssons i Lammhult, men ändå. Det säger ändå lite om hur oerhört mycket pengar vi lägger på inredning.Till sist. En teaser om en kommande nyhet och en inbjudan jag blev oerhört nyfiken på. Charlotte Lynggaard + Svenskt Tenn. Vad månne de ha hittat på ihop tro? Något för det dukade bordet och mer får vi snart veta. Pressvisning inom kort. Ha en skön start på vecka 18!

Kommentarer

 • Elna skriver:

  Hej,
  Jag vill med dessa rader tacka för alla tips jag får – läser Din blogg med glädje!
  Tackar speciellt idag för tipset av Hannas ljusstake åh så fin o vacker.

  Ha det fint
  En glad vår o sommar

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.