Annons

Inredningsnyheter v.16 / 2022

Då var det söndag igen och dags att knyta ihop veckan som gått med en summering av aktuella snackisar och nyheter från inredningsbranschen. Utöver råvarubristen och de förväntade prishöjningarna som komma skall. Visste ni att en stor del av den björkplywood som används i möbelindustrin kommer från Ryssland och att eken ofta kommer från Ukraina?


Rörstrand är aktuella med en 3D-printad vas i serien Pli Blanc. Vasen kommer att tillverkas i en limiterad upplaga om 20 exemplar, varje exemplar säljs signerade och numrerade. 


Hustillverkaren Sommarnöjen har premiärvisat ett nytt visningshus på 30 kvadratmeter i Roslagen den här helgen. Inrett med möbler från bl a Norrgavel.


Fjällräven har lanserat sin nya Kånken Art ’22. Årets samarbete är med den svenska fotografen, art directorn, inredningsarkitekten, set designern och koloristen Tekla Evelina Severin


Milieu har lanserat nya nordiska jordnära färger inspirerade av skandinavisk arkitekturhistoria och Östersjöns skärgårdar.


FDB Møbler har blåst nytt liv i designklassikern J27 designad av Børge Mogensen. Pallen lanseras i maj i sex färger; vit, grå, svartmålad bok, bok natur, i natur- och betsad ek.


Tônn har släppt en ny spegel som fått namnet Pang. Spegeln kommer i två storlekar och är tillverkad i lackad mdf. 

Notiser
– Ferm living har vunnit en årslång rättstvist mot Coop gällande ett upphovsrättsintrång på deras blomlådor.
– Inrednings och modebutiken Grandpa öppnar en egen korvvagn (?)
– Francks Designpris år 2022 har tilldelats Kari Virtanen.
– Finalisterna till Danish Design Award har offentliggjorts, klicka här för att se alla. 
– Mellan den 5-8 maj har Röhsska museet sina konsthantverksdagar. Årets tema är sand ur olika perspektiv.Stig Lindbergs ikoniska mönster pryder nu en begränsad kollektion hos kedjan Granit. Passa på, Kan bli samlarföremål på sikt. Till sist har Artilleriet en ny utställning på plats. Värt att kolla in om du har vägarna förbi Göteborg inom kort. Ha en fin start på vecka 17!


Foton: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

 • Frida skriver:

  Tack för bra sammanfattning som vanligt!
  Går det att lägga in länkarna så att de öppnas i nytt fönster? Som det är nu villar man sig lätt bort från Trendenser.se…

 • Ida skriver:

  Nämen det här var ju spännande. Vasen är 3-d printad och signeras. Får inte ihop det. Vem signerar? Maskinen?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Färg & Blanche som designat serien Pli Blanc och vasen gissar jag? Ungefär som en konstnär signerar en litografi. Det är inte tryckpressen som producerat konstverket som är upphovsmakaren ???? Men intressant tanketvist.

   • Ida skriver:

    Jo jag förstår. Tänkte också så men tänker att konstnären först gjort ett original som sedan trycks i ett begränsat antal. Jag vet inte exakt hur det funkar men tänker mig inte att vasen först drejats för hand utan att man datamässigt ”bara” programmerar hur vasen ska se ut som sedan printas ut.

   • Lillemor Hagström skriver:

    tack för tipset om Berså-glasen
    Har lyckats få tag på 12 stycken.
    jätteglad
    Lillemor

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.