Annons

Läsarfråga: Repa på kalksten, hjälp!

Hej!
Jag lyckades precis repa vår bänkskiva i kalksten som hållit så bra fram tills nu… Vore så tacksam för tips hur man kan göra repan mindre synbar.

/ MarieSvar:
En av medlemmarna i Trendensers Facebookgrupp gav så bra tips och råd på den här frågan att jag inte kan låta bli att dela det även här. Värt att testa (på egen risk) om du någon gång råkar ut för samma problem. Tack för hjälpen Carina!

”Jag tar en scotchbrite med lite såpa på. Gnugga rejält! Torka sedan bort överflödet. Därefter tar jag stenolja på och gnuggar in den ordentligt. Överst applicerar jag ett lager till som får mätta stenen över natten. Torka av med hushållspapper dagen efter. Vi har gjort detta oavsett om vi råkat få en vit fläck från citron eller vin på kalkstenen, eller någon repa, och det har funkat kanon. Lycka till!”

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.