Annons

Inredningsnyheter v.9 / 2022

Det känns fortsatt overkligt att rapportera om inredning när det finns så mycket viktigare saker att fokusera på givet läget i Europa. Därför vill jag börja med att tipsa om att filantropen och fastighetsägaren Roger Akelius genom sin stiftelse Akelius Foundation stödjer UNICEFs och UNHCRs arbete i Ukraina genom att dubbla alla pengar som skänks till organisationerna fram till och med den 31 mars 2022. Det innebär att varje gåva från privatpersoner och företag blir dubbelt så mycket värd! Här hittar du länk till UNICEF-insamlingen.

Så här skänker du via UNHCR:

Swish: 1231295021
Plusgiro: 90 01 64-5, skriv ”UKRAINA” i meddelandefältet
Bankgiro: 900-1645, skriv ”UKRAINA” i meddelandefältet


Det märks att världsläget gjort att många slagit av på tempot, även i inredningsbranschen, men här är några nyheter som sett dagens ljus under vecka 9, 2022. Bricmate har lanserat serien Jura Select som med hjälp av den revolutionerande 3D. FIT-tekonologin kan skapar realistiska reliefer och detaljrika mönster. Serien finns tillgänglig i tre utföranden, Classic, Ivory och Grey. 


Norrgavel har lanserat en ny serie kuddvar. Honest tillverkas av 100% lin som är förtvättat för att få en extra mjuk och skön känsla. Färgerna är utvalda för att kunna matchas med Norrgavels möbeltextilier.Svenska Bemz och Apartment Therapy förlänger sitt samarbete med en ny kollektion sofföverdrag för IKEA’s soffor, i olika manchestertyger.


Gotländska G.A.D är aktuella med ett nytt soffbord. Kolla in Fjaugen. Ett stilrent runt soffbord av gotländsk kalksten och borstat rostfritt stål. Extra hyllplan av frostat glas finns som tillval.


Royal Copenhagen öppnar upp för specialbeställningar av namnade muggar. Bespoke kan beställas online via deras hemsida och i utvalda butiker i Köpenhamn.


Studio Elfa i Malmö är först i Sverige med att sälja ett urval av Marie Kondos x The Container Stores produkter. Kondo är en organiserings- och städexpert från Japan som blivit världsberömd för sina böcker och sin serie på Netflix. Elfa säljer bland annat hennes galgar, smyckeskrin, förvaringskorgar och tvättkorgar m.fl från kollektionen. 


Har du sett Prylberget? En ny tänkeväckande serie på SVT om vår tids konsumtion. Avsnitt 4 handlar om inredning.

Notiser

Nordiska museet har startat ’’Kriget i Ukraina – berätta för framtiden’’. Insamlingen vill dokumentera allmänhetens tankar och reaktioner som är kopplade till kriget som ett underlag för framtidens forskare och publika arbete. Bidra och svara på frågorna genom att klicka här
– En av Sveriges mest framstående glasformgivare, Erika Lagerbielke, förenar 40 års verksamhet i utställningen ’’En blå planet’’. Utställningen äger rum mellan 10 mars – 13 april i Galleri Glas, klicka här för mer information. 
Blomsterlandet lanserar i samarbete med Stena Recycling en ny produkt: torvfri planteringsjord som ersätter torv med fibermull. Träfibern är en restprodukt från pappersindustrin och kan nu tas tillvara som livskraftig jord i trädgården. 
– Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet har sammanställt statistik i Konsumtionsrapporten 2021. Rapporten visar den utmärkande trenden att e-handeln har haft en snabb tillväxt under 2020, e-handeln ökade med 40 % och omfattade då 14% av den totala detaljhandeln. Läs mer härTill sist. Hjos Kommun har invigt sin nya grundskola, Estrid Ericsonskolan, uppkallad efter Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson som växte upp i Hjo. Fint! Tipstack till Anette. Gillar att de fått med hennes Alfa och Omega bokstöd som dekoration på skolgården.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.