Annons

Inredningsnyheter v.11/2022

Söndag kväll betyder att det är dags för en summering av nyhetsveckan som gått. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll på det senaste från den skandinaviska designscenen.


Vi börjar i Danmark där Fredericia relanserat möbler av formgivaren Jørgen Gammelgaard. Bland annat JG Sofa, JG Folding Stool och JG Table. 


Svenska New Day Interior har lanserat en ny garderobsdörr i ljus ask. Alla deras luckor går att beställa i valfri NCS-kulör eller askfanér.


Modevarumärket HOPE’s grundare Ann Ringstrand har släppt en kollektion nya kuddar med abstrakta mönster. Tillverkade i cashmere. Spana in hela kollektionen här


Eldvarm har lanserat sina klassiska eldredskap i galvaniserat version för utomhusbruk.


Krogh Andersen har gjort en serie gips skulpturer i begränsad upplaga, endast 20 st som alla är både signerade och numrerade på baksidan. 


Gärsnäs har öppnat nytt showroom i Stockholm och visat en ny bordskollektion formgiven av prins Carl Philips företag Bernadotte & Kylberg. Kollektionen består av två soffbord som båda är producerade i Gärsnäs egna fabrik på Österlen. 

Notiser

Stockholm Furniture & Light Fair ställer in sin redan framflyttade möbelmässa som skulle ha gått av stapeln i september och satsar allt på en comeback nästa år den 7-11 februari år 2023.

-Cervera har öppnat ansökningsperioden för Årets Hantverksstipendium. Du har möjlighet att söka pågår t.o.m 31 maj 2022 och vinnaren erhåller 25 000 kr. Klicka här för mer information! 

-Onsdagen den 23 mars är det premiär för SVTs nya serie ’’Hemma hos inredningsarkitekten’’. Programmet hälsar på hemma hos sex svenska inredningsarkitekter och tittar in i deras hem. Klicka här för att komma till programmet, och klicka här för att se trailern. 

IKEAs satsning på det första automatiserade robotlagret i Kållered läggs nu ned. Det är även fortfarande oklart när det nya varuhuset kommer att öppna. Öppningen var planerad till den 30 september i fjol men har blivit kraftigt försenat. 


Sex kreatörer har målat Designtorgets bästsäljare pallen Emil i starka färger där vinsten kommer skänkas till den ideella organisationen Nya Kompisbyrån som arbetar för att skapa integration i vårt samhälle för nya medborgare i Sverige. 

Till sist. Ulrika Grönlund har släppt sin femte trädgårdsbok ’’Dahlia: 222 sorter, odling, skötsel och inspiration’’. Boken lär dig mer om dahlians historik, botanik, odling, förökning, vinterförvaring och andra användbara tips!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.