Annons

Inredningsnyheter v.10/2022

Då var det söndag och dags att summera veckans nyheter från inredningsbranschen. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll! 


HTH har presenterat årets köksnyhet – Nordic Atmosphere. 


Norm har byggt om en traditionell timmerstuga i Sverige till ett avskalat semesterhus. Klicka här för fler bilder och information. 


Skultuna har lanserat nyheter, bl a en ny kulör på värmeljushållaren KIN av CKR samt ett mobilskal och en laddningsplatta i samarbete med The Case Factory.


IKEA har släppt bilder på sina vårnyheter som kommer i april. Fastnade inte för miljöbilderna men om jag ska drista mig till en gissning tror jag fåtöljen HOLMSTA kommer att bli poppis.


Svenska Poasana har lanserat ljudabsorberande moln i mjuka kulörer. 


Råkade skriva om detta lite för tidigt i en tidigare söndgssummering, men nu är embargot borta. HAY har lanserat nya delar i sin serie av Ronan och Erwan Bouroullec. Bland annat den här fina böjda bänken, fin att placera i grupp runt träd såhär.

Notiser

– ”Ryssland hotar att förstatliga (ta över) utländska bolag som lämnar landet nu. Ett flertal svenska bolag riskerar att drabbas, exempelvis H&M och IKEA”. Nyhet från tidningen Market.
Med anledning av kriget i Ukraina gick 27 modevarumärken samman och anordnade en gemensam utförsäljning där intäkterna får till svenska Röda Korset. Initiativtagaren är pr-byrån Ibeyostudio och popup-butiken hade öppet den 12 mars på Kammakargatan 11 i Stockholm. 
Tricia Guild släpper en ny bok i maj 2022, ’’Moody Blooms’’ blir hennes 20:e titel!
– IKEA testar ett nytt citykoncept i Malmö. I april öppnar de en ny citybutik på Triangelns köpcenter med fokus på mindre heminredningsprodukter som textilier, accessoarer och säsongsrelaterade produkter för hemmet.
Investeringsbolaget Stella Capital blir ny storägare till bolagen Soft Goat och By Malina.
– Årets pristagare på Möbelriksdagen har presenterats och tilldelats. Några namn ni kanske känner igen?

  • Årets Designpersonlighet – Nirvan Richter, Norrgavel
  • Årets hederspris 2022 – Kersti Sandin Bülow
  • Årets hederspris 2021 – Jonas Bohlin


Georg Jensen’s omtyckta Bernadotte-serie har utökats med nya delar inspirerade av prins Sigvard Bernadottes design. Bland annat med en presskanna i rostfritt stål, räfflade glaskaraffer och hållare för placeringskort till det dukade bordet, buffén osv. Tipstack till Anette.

Till sist. Danska Vipp har öppnat sitt femte designhotell i en gammal pennfabrik på Sturlasgade 12G i Köpenhamn. Lägenheten på 90 kvadratmeter kan hyras för övernattning och är inredd med möbler och inredning från Vipp. Priset för två nätter ligger på 1000 euro.


Foton: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.