Annons

Sv. Schjölin och blottarfyndetMamma, mamma! Det sitter en naken tant vid teven?!”
4-åringens ögon är uppspärrade och hans korviga lilla pekfinger viftar i luften mot mitt senaste loppisfynd som jag ställt i vardagsrummet kvällen innan. Som om jag inte hade sett det själv, förrän nu. Och han har ju en poäng. Även om det tar ett tag innan den tanken rundar mitt morgontrötta huvud. För mig är det ju en fin skulptur i terracotta av Svend Schjölin som påminner om mormors stora figurin som stod i vardagsrummet hemma i Övik. För honom är det bara en naken dam som visar tuttarna. Och tvättar håret? Eller har hon ont i magen? Det första var det ingen tvekan om. Det senare är ännu lite oklart.

Kategorier:

Kommentarer

 • Ida Hansson skriver:

  Och vad säger barnen då om alla avhuggna (barn)huvuden som folk har på soffborden…

  Mycket vacker skulptur för övrigt! Fint fynd????

 • A. skriver:

  Hahaha barn! Kan föreställa mig hur kompisarna viska till sina föräldrar om familjen som har nakna tanter i vardagsrummet ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.