Annons

Lookalikes: Solfjädern

Gemlas klassiska stol Solfjädern ritades redan 1948 av Sonna Rosén och bara fyra år senare tilldelades den utmärkelsen ”Good Design” av Moderna Konstmuseet MoMa i New York och ingår i deras samlingar. Solfjädern tillverkas av massiv böjd bok och har en sits stoppad av tagel och certifierad ull som antingen kläs i möbeltyg eller med vegetabiliskt garvat läder. Den danska lågpriskedjan Jysks stol Arnborg som lanserades nyligen har liknande linjer, men färre ryggpinnar och en sits av PU (polyuretan), Plywood och Polyester på en stomme av ek. Kuriosa: Jysks grundare Lars Larsen föddes i den danska byn Arnborg med samma namn, år 1948.

Bild 1: Gemla Solfjädern, pris från 10 500 kr
Bild 2: Jysk Arnborg, pris 1250 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Carina skriver:

  Älskar att du börjat med Lika som bär igen! Tusen tack!

 • S skriver:

  När vi skulle leta efter nya stolar till vårt kontor åkte jag och min kollega till arbetsgivarens ”förråd” med gamla kontorsmöbler från urminnes tider och hittade två såna stolar som vi tog med och klädde om. De är så snygga i kontoret 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.