Annons

Inredningsnyheter v.7/2022

Söndag betyder som vanligt att det är dags för summering av veckans nyheter och branschsnackisar. Här kommer en snabb scroll för sig som vill ha koll!


Grythyttan Stålmöbler är aktuella med nya utemöbler formgivna av Jonas Bohlin och Andreas Engesvik. Bohlin har formgivit serien Akleja som består av ett runt träbord med tillhörande stol tillverkade i obehandlad teak med ett mörkgrått stativ i rörstål. Och Engesvik har formgivit Libelle (se bild) ett bord med tillhörande stolar tillverkade helt i stål. 


String Furniture har presenterat sin nya ljusstake ’’Museum’’, formgiven av TAF Studio. Ljusstaken är en vidareutveckling av ’’Museum Sidetable’’ som är ett höj- och sänkbart bord. 


Skagerak har lanserat nya delar i 1616/arita japan collection skapade av danska designern Cecile Manz. Kollektionen består av 46 servisdelar i porslin som har tagit tre år att ta fram. 


Vipp har lanserat en fåtölj och två nya mattor gjorda i ull och ull-bamboo mix till deras sortiment. 


Under Stockholm Design Week lanserade Cristian Lind och Jack Dalla Santa Contem, ett nytt svenskt möbelföretag som säljer lokalt producerade möbler gjorda i återanvänt trä. 

 
Uno Form lanserar ’’Vit ask’’ som ett alternativ som kan väljas till Uno Form-kollektionerna Classic, Copenhagen och Avantgarde. Vit ask kan du välja att ha för sig eller i kombination med målade ytor eller deras supermakt Fenix-laminat.


Gotlandsbaserade möbelföretaget G.A.D fyller 25 år iår och firar det genom att släppa nya möbler. Bland nyheterna finns det byråar, soffbord och skrivbord. G.A.D har också släppt deras klassiska slagbord Ardre i gotländsk kärnfuru. 


Danska Studio David Thulstrup har tagit fram en unik bordserie av akustikplattor som tillverkats av tång. Tipstack till Anette. Läs mer här.

Notiser
– Lexington får ny storägare. Finska Manna & Co köper grundarnas aktier.
– H&M börjar sälja second hand.
– Beleco som hyr ut möbler till företag tar in 20 miljoner kronor för att fortsätta expandera.
– Modeskaparen Lars Nilsson har skapat en textilkollektion för Klässbols Linneväveri.

Planerar du en resa norröver? Kolla in nya The wood hotel som är Skellefteås nya landmärke med en byggnad klädd och inredd med trä från skogarna runt om.


Via Maria Soxbo fick jag nys om Svenska Five Oceans nya serie med tvätt- och rengöringsprodukter baserade på naturliga och biologiskt nedbrytbara ingredienser med minimal påverkan på våra hav och de vattenlevande organismerna. Görs bl a av lokalt odlad vete i Dalarna.


Svenska Midnatt som tidigare enbart gjort sängkläder lanserar nu en ny kollektion dukar som fått namnet ’’Chez Midnatt’’.


Till sist kolla in designsamarbetet ’’All Thought Welcome’’ mellan Beckmans och sex möbelproducenter som presenterades på Stockholm Design Week. Jag fastnade för möbelserien ’’Sincerely Vaggeryd’’ designad av Simon Mattisson och Tora Kirchmeier som består av två bord och en bänk som har utvecklats tillsammans med Swedese. Två nya namn att lägga på minnet!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.