Annons

Inredningsnyheter v .5/2022

Som alltid på söndagar kommer här ett snabbt svep med veckans branschnyheter för dig som vill hålla dig uppdaterad om det senaste inom nordisk inredning och design!


Tine K Home ställer ut en samling skulpturer av Fanny Bylund. Tine K Home kommer att sälja skulpturerna i butik på Ny Østergade, 25 1101 Köpenhamn mellan den 4-12 februari.


Lisa Larsson är aktuell med nya produkter, i samarbete med Arket. Klicka här för att se videon.


Perswall och Stina Lönnkvist har lanserat en unik taktapet med idén om att flytta mattan till taket. Tapeten går i en mjuk färgpalett med organiska former och lanserades den 2 februari. 


Stala har premiärvisat GRID, en ny serie nya bänkskivor, väggpaneler samt stänkskyddspaneler med design av Matti Klenell. I butik från 5 maj 2022.


Boråstapeter och Newbie har utökat sitt samarbete med sex nya tapeter för barnrummet. I veckan kom en sneak peek på pressbilderna. Kollektionen lanseras den 9 februari. 


Efter succén med Hanna Wessmans krukor lanserar DBKD vårens nyhet – SWOON. Ett nytt designsamarbete med Atta Ring & Maja Furenberg Ring från Studio In. En serie krukor inspirerad av svepande textiliers långa, mjuka kurvor. .


Tandkvist är ett nystartat svenskt klimatvänligt företag som säljer munvårdsprudukter av naturliga material. Läs mer här.


&Tradition har lanserat nya möbler för 2022, bland annat Caret bordslampa, Flowerpot vägglampa, Margas fåtölj och soffa. 

Notiser
Sängkedjan Sova har förvärvat en konkurrent
– Myrorna lanserar inredningstjänst för företag.
– Den 7-12 februari presenterar sistaårsstudenterna på Beckmans Designhögskola sitt samarbete med några av Sveriges främsat möbelföretag. under vinjetten ’’All Thoughts Welcome’’ på Alma på Nybrogatan 8, Stockholm.
Röhsska museet öppnar up våning två för publik den 12 februari. Öppningen innebär att hela museet är öppet för besökare för första gången på över 20 år. Utställningen på våning två heter ’’Migration – Föremålens färdvägar’’ och visas framtill den 28 augusti 2022. Nästa vecka får ni inte missa Stockholm Furniture & Light Fairs digitala seminarieprogram som pågår mellan den 8-10 februari klockan 9.00-12.00. Årets tema är BEing a Game Changer och i paneler, intervjuer och presentationer lyfts de viktigaste frågorna inom design och arkitektur just nu.


Avrundar med en nyhet som gav mig vårlängtan. Korbo fyller 100 år i år och lanserar ellipsformade korgar för balkonger och räcken. Kommer i två olika utföranden som är tåliga och perfekta för utomhusbruk.

Kommentarer

  • Karro skriver:

    Kul idé med matta i taket! Jag hade gärna haft en matta eller annat ljuddämpande i taket för att minska dunsar och stör från lägenheten ovanpå. Som en heltäckningsmatta i taket..

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.