Annons

Fem bilder från veckan som gått


Den här arbetsveckan hade 100% fokus på uppstart och omstart. Möten. Genomgång av nya rutiner, mallar och listor för bättre struktur. Men också brainstorming med högt till tak och plats för stora drömmar. Steg ett blir en make over av studion. Efter sju år med samma inredning och möblering är det dags för ett omtag. På ett hållbart sätt.


Nu har det vänt. Vi är på det soligare halvåret! För mig som fotar med dagsljus (inte så mycket med blixt) är januari – juni så mycket enklare och roligare. Att mötas av sådana här solstrålar när man kommer till kontoret ger mig lyckopirr i hela kroppen.


Vi har ju fått nya fastighetsägare på Spinneriet. Det var lite skakigt i början, men ju mer jag lär känna dem desto bättre känns det. Är glad för att vi har en så bra dialog och för att de har långsiktiga planer för att rusta upp både huset och området. Den här platsen förtjänar kärlek. Visste ni att de första delarna av Spinneriet byggdes redan 1896 och att spinneriverksamheten som bedrevs här fram till mitten av 1990-talet förändrade samhällsstrukturen i Lindome. Plötsligt fick böndernas fruar och döttrar möjlighet till förvärvsarbete utanför hemmet och fabriksverksamheten som växte till en av Hallands första och största industrier försåg hela Sveriges textilindustri med bomullsgarn. Idag är det främst kvinnliga företagare som hyr lokalerna och platsen har återigen blivit en hubb för inredning- och textil av olika slag. Det tycker jag är fint.


Jag har också startat upp nästa stora bokprojekt. Det lilla förlaget i Malmö som trodde på min idé har ju blivit uppköpta av Danmarks största bokförlag Politien vilket innebär helt andra förutsättningar. Under veckan som gick fick jag en ny förläggare, som bara arbetar med stora författarnamn som Jonas Jonasson och Karin Smirnoff. Alltså pirret! Dessutom är han lika nördigt intresserad av möbeldesign som mig. Det bådar gott. Lanseringsdatumet är satt till oktober 2022 och tankarna på nästa omslagsfärg började direkt snurra. I veckan gjorde vi en sammanställning av de titlar som syns mest på soffborden i de åtta största inredningsstilarna som dominerar på instagram just nu. Älskar få att gräva i den typen av detaljresearch.


Sist men icke minst. Jag hittade ett så vackert fat från Svenskt tenn på Cervera Vintage som jag slog till på utan att blinka. Kanske svårt att se på fotot men det är över 30 cm i diameter och tungt, men mjukt vågigt i kanterna. Det ska få följa med till studion senare idag, då jag ska dit för att bära upp två soffor jag köpt i Uddevalla. Men de ska få nya överdrag hade jag tänkt, så jag får visa mer när de fått sina nya kläder. To be continued som det brukar heta.

Trevlig helg!

Kategorier:

Kommentarer

 • Carolina Jonsson skriver:

  Jag röstar för ett mörkgrönt omslag!

 • Hanna skriver:

  Hej!! Åh vad spännande med ny förläggare och stora drömmar! Snälla dela din/er research om top coffee table books i olika inredningsstilar (och hur de ser ut) – så nyfiken!! Tusen tack för all inspiration och upplysning!

 • Hanna skriver:

  Blir så nyfiken på nästa bokprojekt och grattis till(vad som verkar vara) suverän matchning med nya förläggaren! Jag är också nyfiken på de åtta största inredningsstilarna på Instagram. Kan du inte presentera dem i ett separat inlägg? Stort tack för välskriven och läsvärd blogg.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.