Annons

Annons: Wiser underlättar vardagen

Inlägget är reklam för Schneider Electric


Tidigare i höstas installerades nya vägguttag och strömbrytare på Spinneriet, och jag passade samtidigt på att installera Schneider Electrics smarta hem-system Wiser som gör det möjligt att fjärrstyra belysning och inkopplade apparater via mobilen. 

Perfekt för mig som bor en bit ifrån studion. Nu kan jag stänga av kaffebryggaren på distans, få notiser om någon tar sig in i lokalen eller om en dörr eller ett fönster inte har stängts ordentligt. Jag kan till och med koppla upp mig via videolänk för att kolla om en hyresgäst glömt kvar något. Helt fantastiskt. Snacka om att detta underlättar min vardag!

Schneider Electric har nyligen lanserat en ny version av systemet Wiser som hanteras via appen Wiser by SE. Appen hade tidigare ett antal begränsningar och var skapad endast för belysningsstyrning. Nya Wiser och den nya appen erbjuder fler funktioner för bekvämlighet, säkerhet och energieffektivitet. 

Trots att apparna skiljer sig åt i uppbyggnad fungerar befintliga Wiser-puckar och uppkopplade enheter med det nya systemet om de konfigureras om från Bluetooth så att de kan kommunicera via Zigbee 3.0 istället. Då kan de användas med den nya gatewayen i det nya systemet

Appen kan även användas tillsammans med röstassistenterna Siri, Google Assistant och Amazon Alexa. Som första steg lanseradesdetektor för vattenläckage, rörelsedetektor, magnetkontakter för dörr/fönster, IP-kamera för inomhusbruk, temperatur- och luftfuktighetssensor. Uppkopplade vägguttag i apparatserien Exxact och en smart plug kan även styras via appen samt att appen visar energiförbrukningen för inkopplade apparater. Det finns också möjlighet att varnas med en larmnotis för ovanliga variationer i din elförbrukning. Så om din frys till exempel helt plötsligt slutar dra ström får du direkt en notis i mobilen om det och kan vidta åtgärder. I slutet av förra året lanserades även en IP-kamera för utomhusbruk.


Eftersom jag har diskmaskin i lokalen känns det också tryggt med deras detektor som upptäcker och larmar vid fukt, så att man har en chans att upptäcka läckage i tid. Innan det blivit en vattenskada. Något jag faktiskt har praktisk erfarenhet av eftersom lokalen ovanför hade en vattenläcka som rann ner i min lokal häromåret och det skedde på natten när ingen var där för att upptäcka det i tid. 

Jag har appen Wiser by SE i min mobil och tycker att det är så skönt att jag på ett så enkelt sätt kan styra allt ifrån belysning till kameraövervakning via mobilen. Med appen har jag inte bara stenkoll på vem som befinner sig i lokalen och vilken tid utan jag kan även kommunicera med personerna genom röstfunktionen. Har inte vi alla dessutom varit i sitsen då man är osäker på om man glömde att stänga av kaffebryggaren eller strykjärnet innan man gick hemifrån? Med appen kan man på ett smidigt sätt lösa detta via ett knapptryck om apparaten är installerad i ett uppkopplat vägguttag som kan stängas av eller aktiveras på distans. Appen är verkligen busenkel att använda och jag rekommenderar er alla att skaffa Wiser by SE. Inlägget var reklam i samarbete med Schneider Electric

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.