Annons

Annons: Trivselhus nya lanserar tre nya husmodeller

Inlägget är reklam för Trivselhus

Som ni vet samarbetar jag sedan många år tillbaka med Trivselhus, som en av Sveriges största hustillverkare. De jobbar med småländskt hantverk och millimeterprecision i alla byggdelar med målet att skapa personliga hem av hög kvalitet som kan anpassas efter kundens behov. Ett hem från Trivselhus kommer med stor valfrihet och de ställer höga krav vid val av produkter. 

Trivselhus erbjuder totalentreprenad, det innebär att du bara behöver skriver på ett kontrakt sedan åtar de sig det praktiska och juridiska helhetsansvaret för att bygga huset. Nyligen vann Trivselhus för andra gången pris som årets nollfelsaktör av försäkringsbolaget Gar-Bo. 

Utbudet av nyckelfärdiga hus från Trivselhus är stort med över 60 husmodeller att välja mellan, våren 2022 lanserar de tre nya husmodeller.

Villa Brantevik

Villa Brantevik är en L-formad 1-plansvilla skapad av arkitekten Anette Schill Karlsson. Villan har en härlig terrasshörna för det bästa solläget, en öppen planlösning och stora fönsterpartier. Huset har även en avskild barn/ungdomsavdelning där möjligheten att stänga till med en skjutdörr mot allrummet finns. Föräldradelen har även en egen toalett, dusch, skjutdörrsgarderob och utgång mot trädgården. Boarean är 165 kvm. 

Arkitekt Anette Schill Karlsson har fem tips på olika tillval som kan göras:

 1. Klädvård kan byta plats med sovrum 4.
 2. Välj bort sovrum 3 för ett generösare allrum med genomgående ljusinsläpp. 
 3. En braskamin eller murad spis gör sig fint mellan fönstren på gaveln.
 4. WC/Dusch 1 kan byta plats med allrum för en mer öppen planlösning.
 5. En del av huset kan inredas med övervåning, med trappa från allrummet.


Planskiss över Villa Brantevik där du kan se rummens placeringar.


Villa Lysvik

Villa Lysvik är ett 1,5-plansvilla skapad av arkitekten Jessica Elmersson. Villan är en modern tolkning av en klassisk lada med stora fönsterpartier som ger köket och vardagsrummet en härlig rymd. Formen på huset gör det även möjligt att placera det på smala tomter. Boarean är 173 kvm.

Arkitekt Jessica Elmersson har sex tips på olika tillval som kan göras:

 1. Önskas kök mot entrésidan är det möjligt att byta plats på kök och vardagsrum.
 2. Trappan kan byggas in för att skapa mer förvaring.
 3. Välj till ryggåstak i vardagsrum/kök för extra ljus och rymd.
 4. Förstärk ett mer modernt uttryck genom att välja stående panel utan dörr- och fönsterfoder 5.
 5. En braskamin eller murad spis gör sig fint mellan fönstren på gaveln.
 6. Bygg ett ladhus i industristil.
Planskiss över Villa Lysvik i 1,5 plan där du kan se rummens placeringar.Villa Bråviken

Villa Bråviken är också ritad av arkitekten Jessica Elmersson i en praktisk form som passar alla sollägen. Huset kan vinklas på olika sätt för bästa solläge beroende på tomtens förutsättningar. Köket har en rymlig matplats i nära anslutning till ett avskilt vardagsrum, medan övervåningen har 3 sovrum och ett allrum. Boarean är 172 kvm. 

Arkitekt Jessica Elmersson har sex tips på olika tillval som kan göras:

 1. Välj till ryggåstak i vardagsrum för extra ljus och rymd.
 2. En braskamin eller murad spis gör sig fint mellan fönstren på gaveln.
 3. Trappan kan byggas in för att skapa mer förvaring.
 4. Val av fransk balkong i föräldrasovrum underlättar vädring.
 5. Välj till takkupa för mer ljus och rymd i allrummet.
 6. Hur vill ni använda nischen i vardagsrummet? För tv, bokhylla, bänk eller annat? 


  Planskiss Villa Bråviken nedre plan. Övre plan har 3 sovrum och ett allrum.

Inlägget var betald reklam i samarbete med Trivselhus.

Kommentarer

 • Eva skriver:

  Jag tycker att det har blivit väldigt mycket reklam i bloggen. Bra och utvald reklam, men dock väldigt mycket.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej Eva! Jag är ledsen att du känner så, men förstår dig. Jag har inte riktigt vetat vad jag ska skriva de senaste tiden med tanke på världsläget, därför upplever man det nog som mer reklam än vanligt eftersom de är bokade sedan lång tid tillbaka och går upp oavsett nyhetsläget. Annars försöker jag alltid att höja alltid tempot på redaktionellt material ju mer samarbeten som publiceras.

   Det kanske också kan vara bra att veta att anledningen till att jag har många annonsörer på min blogg just nu inte är för att jag ska göra en stor vinst, utan för att jag håller på att bygga en ny plattform som jag inte berättat så mycket om ännu men som jag hoppas ska kunna hjälpa er som är inredningsintresserade att lära er mer om ämnet och bli mer kritiska konsumenter. Överskottet från reklamintäkterna återinvesteras alltså i programmeringskostnader, IT-frågor, juridiska avtal, så jag vill försäkra dig om att det finns ett gott syfte med reklamen. Både i urvalet men också i min långsiktiga vision 🙂

 • Lina skriver:

  Jag funderar på om du vet hur Trivselhus i det här fallet resonerar med sina bilder? De två senare renderade bilderna ser ut att kräva ordentlig strandskyddsdispens för att få bygglov. Det känns som de vill sälja både ett hus och en ganska ouppnåelig dröm med dem. Finns det trender kopplade till var byggnaderna placeras? Är bilderna alltid soliga och somriga eller utgår det från årstider? Spelar det någon roll att det inte är realistiskt eftersom kunderna ändå förstår att det bara är en modell? Intressant att fundera på tycker jag. Hade varit roligt att höra om du tänkt på det också.

  • Karin skriver:

   Håller med dig Lina. Jag har också reagerat på bilderna med hus så nära vattnen. Jag har funderat på grundläggning, översvämning, mm mm.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej Lina! Intressant fråga. Min killgissning är att byrån som renderar bilderna är duktiga på just rendering och inte har koll på strandskyddet eller marknadsföringslagen (att reklambilder inte får vara vilseledande, så här får man ju inte bygga så egentligen fel att rita).

   Eftersom Trivselhus säljer just husmodellerna och inte tomterna som visas i anslutning till reklambilden tror jag deras fokus handlar om att skapa vackra katalogbilder som visar husets linjer och unicitet, inte att porträttera dem i alla väder och årstider. Men jag kan fråga dem. Det var bra input från dig!

 • Anna skriver:

  Hej, vill bara uppmärksamma dig på att Trivselhus inte är ett seriöst företag. Har själv erfarenhet av detta och har under hand även hört från många andra kunder med samma erfarenheter. Väldigt tråkigt, men tyvärr sant. Då skär det i hjärtat när man ser annonser som syftar till att locka andra i samma fälla.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.