Annons

Läsarfråga: Hur inreda ett hopplöst takfönster?


Hej!

Vi har ett nybyggt hus med ett hopplöst fönsterparti i snedtak på övervåningen som jag inte vet vad jag ska göra med. Väggen lutar, så det går inte att hänga gardiner och det finns inga fönsterbrädor att inreda på heller. Vad kan jag göra för att skapa en mer ombonad och mysig känsla? Hjälp!

/ Hannah

Svar:
Takfönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp, men de kan vara lite kluriga att inreda runt. För att lösa solskydd och mörkläggning är mitt bästa tips att beställa måttanpassade plissegardiner som man fäster i fönsterkarmen, eller mellan glasen. Det bästa är att kolla med en lokal leverantör av markiser så kan de hjälpa dig att både mäta och installera.


Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

För att få till en mer ombonad känsla runt glaspartiet och för att få en plats att ställa krukväxter (och kanske även en bordslampa på då hängande lampor också brukar vara klurigt i sneda fönster) så kan du satsa på en fristående bänk framför. På bilden ovan som jag tagit på hotellet Ett Hem ser du Josef Franks blombord modell 548 med brickor av rostfritt stål, men egentligen funkar vilken bänk eller sideboard som helst i passande höjd. Lycka till!

Kommentarer

 • C skriver:

  Hej! Var hittade du bilder på Hays nya svängda utebänkar? Jag har letat på deras hemsida men hittar inte?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej C! Det kom bilder och en katalog med ett digitalt pressutskick på deras kommande nyheter. Det kommer ut på marknaden längre fram i vår. Pressen får ofta information längre i förväg än kunderna eftersom tryck- / och pressläggningstiden på de tryckta magasinen är minst ett par veckor.

 • Nilla skriver:

  Ja vad snyggt! Någon som vet vad det är för lampa?

  • Karin skriver:

   Lampan är Large Ignazio Gardella Arenzano Table Lamp in Brass and Glass.
   Kostar ca 1900 Euro.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.