Annons

Inredningsnyheter v.4/2021

Att söndagar är lika med nyhetssummering står fast. Här kommer ett snabbt svep med de senaste branschsnackisarna för dig som vill ha koll!


Sigge Billgrens Udiso Studio har utvecklat de snirkligt formade speglarna och gett sig in i möbelbranschen. Kolla in hans nyhet! Detta soffbord som bla visades på @linneasalmen ’s konto i veckan. Själv är jag nyfiken på konstruktionen. Jag trodde inte ens det gick att figursåga härdat glas? Mer info om pris och lanseringsdatum får man om man signar upp sig på Udisos nyhetsbrev.


Nordiska kök har installerat detta fina kök hemma hos Mira Fröling med köksdesign av Alexandra Ogonowski från A / O. Så fint med den kaklade fläktkåpan.


Uppdraget att skapa det traditionsenliga Vasaloppsmotivet inför jubileumsåret 2022 gick till Stockholmskonstnären och författaren Jockum Nordström


Jotun relanserar serien LADY Supreme Finish med förbättrad slitstyrka och påföringsegenskaper. Den kommer också i mer matta varianter, ner till glans 03. Serien är dessutom Svanenmärkt. Styling och hem:  Kråkvik & D’Orazio för Jotun LADY.Nystartade HVE ME OVER har lanserat sin första kollektion ’’NU, DÅ, SEN’’ som består av stora robusta krukor producerade i Mariestad. Företaget vill inte slösa på material och därför skapar de två krukor av samma trästycke. Enligt grundaren Linda Fratini är det enda spillet från produktionen en liten hög med sågspån. 


Under Stockholm Design Week presenterar Bukowskis en utställning/online-auktion i samarbete med Folkform mellan den 9-12 februari i Berzelii Park 1, Stockholm med online-auktion den 4-13 februari. Utställningen består av 25 objekt som är unika eller är tillverkade i en begränsad upplaga. 


Till sist har Swedese presenterat sin Lamino Edition 2022 i vitpigmenterad ekfanér med klädsel i jacquardvävt rutmönster designat av franska Pierre Frey. 

Ha en fin start på vecka 5!

Kommentarer

 • Ulrika skriver:

  Blir nyfiken på armaturerna/lysrören på väggen på Miras kök. Nån som vet vad det är för några? Sen fick jag oväntad motivation till Vasaloppen på grund av Diplom. Är det olika formgivning på diplom varje år, eller kan man greppa detta om man åker nästa år? 🙂

 • Hannah skriver:

  Vill också åka Vasaloppet nu! ????

 • Pia skriver:

  Man kan väl skära härdat glas med vatten? På samma sätt som man gör med stål?
  Nu killgissar jag men jag gör antagandet att det är så de gjort.
  Om någon faktiskt vet så vill jag också veta!

  • Pernilla skriver:

   Skulle nog snarare gissa att de skurit glaset först och sedan härdat det, det är så vår glasmästare gör…. 🙂

   • Frida skriver:

    Ah, men såklart. Så är det ju säkert. Man lär sig något nytt varje dag 🙂

 • Ina skriver:

  Gillar verkligen inte klädseln på Laminon!

 • Bodil skriver:

  Fint svep som vanligt. Gillade verkligen de små pendel-lamporna på laminobilden, vet någon var de kommer ifrån?

 • Maria Vogue skriver:

  Thanks for sharing the info on those wooden pots, Frida!
  I like their design.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.