Annons

Inredningsnyheter v.1 / 2022

Äntligen söndag igen och dags att summera de senaste nyheterna och snackisarna från inredningsbranschen. Här kommer ett svep för dig som vill uppdatera dig.


På grund av de nya restriktionerna har många mässor bl a Formex, Oslo design fair och Stockholm Furniture & Light Fair avblåst hela eller delar av sina fysiska arrangemang i vår och flyttat fram dem till hösten. Kolla in respektive hemsida för mer information.


I samarbete med Perswall har Angelica Svanström skapat en unik tapet, som flirtar med hennes efternamn. Lanserades den 5 januari. Så fin att sätta i taket på ett barnrum! Se mer här


Ateljé Lyktan uppdaterar den klassiska Bumlingen i nya kulörer och ett mattlackat utförande.


Nordiska Kök har öppnat ett nytt Concept Showroom där man kan hämta inspiration i fysisk miljö. Showroomet ligger utanför Stockholm och är inrett av Marie Graunbøl


Svenska Read The Label breddar sitt sortiment med etiskt producerade handdukar i neutrala toner. Handdukarna lanserar i frotté i färgerna Winter White, Sand Beige, Ocean Blue och Sage Green. Läs mer om deras koncept här.


Rusta lanserar flera riktigt fina korgar i vår. Jag fastnade för dessa i deras senaste pressutskick.


Gunnar Cyréns ikoniska Popglas lanseras igen av Gunnars tre söner, Mårten, Henrik och Gustav. Glasen tillverkades för första gången år 1967 hos Orrefors och har hyllats av bland annat Andy Warhol och Roy Lichtenstein. 


Pappelina och designern Lina Rickardsson lanserar tre nya mattor med grafiska mönster; Sten, Fred och Ilda. B la för badrum! Mattorna lanseras 18 januari och i olika storlekar och färger. 

Notiser

-Danska designföretaget Skagerak (som nyligen köptes upp av Fritz Hansen) ’s utemöbelserie Drachmann, firar 40 år i år. Därför re-launchar de nu det runda och klassiska Drachmann bordet. 
– 40% av bostadsköparna på Hemnet påverkas av de stigande elpriserna. Läs mer här.
Finlandsinstitutet inleder vårsäsongen 2022 med en ny utställning av nya finländska designers och konsthantverkare. Utställningen invigs den 8 februari 2022 och är en del av Stockholm Design Week som visas mellan 9 februari – 2 april 2022 i Finlandsinstitutets galleri. 
Pontus Frithiof öppnar ny restaurang i Stockholm, La Tour. Restaurangens miljö är inspirerad av 60-talet och inredningsarkitekterna på Whyte & Lilja står för ombyggnationen samt renoveringen. 


Inte bara veckans utan förra årets mest klickade bostäder på Hemnet? Du hittar hela listan här! På första plats ligger denna villa som fick 221 460 klick och såldes av Skeppsholmen Sotheby’s International Realty.

God fortsättning!


Foton: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.