Annons

Annons: Fridas stilspaning för Cervera

Inlägget är betald reklam för Cervera

I samarbete med Cervera har jag botaniserat bland deras nyheter och vintageobjekt och valt ut mina bästa tips för fem olika inredningspersonligheter. Oavsett om du dras till starka eller sobra kulörer, om du är en hemmakatt eller om du helst vill ut och njuta av friluftsliv så har de klassikerna för dig. Tidlös design av hög kvalitet för en bra bas och det där lilla extra som sätter pricken över i:et – i vardagslivet. Vilken stil är din favorit?


DEN LEKFULLA
Du får energi av lekfulla detaljer, oväntade former och pigga, klara färger. Du trivs inte när omgivningen är för monokrom och slätstruken utan gillar sådant som överraskar ögat och linjer som får betraktaren att dra på munnen. Du vill att dina väl valda detaljer ska få lov att poppa ut och pocka på uppmärksamhet.

STILNYCKLAR

 • Starka och klara färger
 • Lekfulla former
 • Höga kontraster
 • Färgat glas
 • Blanka ytor
 • Spegelglas
 • Influenser från 80- och 90-tal

Länk till den lekfulla produktlistan hittar du här – på CerveraDEN ELEGANTA
Du dras till mjuka, välvda och rundade former och till möbler som känns som en stor mjuk famn man kan sjunka ner i för att koppla av och låta sinnesintrycken vila för en stund. Du tycker om ljusa interiörer, men inte nödvändigtvis kritvita. Äggskal och Stockholmsvitt mot beige och brunt. Skira gardiner, krulliga fårskinn och taktila texturer som är sköna mot handflatan. Du vill ha mjuka övergångar, låg kontrastverkan och en diskret men distinkt känsla av elegans. 

STILNYCKLAR

 • Äggskalsvit bas
 • Jordtoner
 • Låg kontrasverkan
 • Valv och portaler
 • Mjuka former och rundade kanter
 • Benvitt fårskinn
 • Textilier med texturer
 • Matta ytor möter blanka metaller
 • Mörkt trä


Länk till den eleganta produktlistan hittar här – på Cervera

DEN RUSTIKA & ANTIKA
Du ser det sköna i det skavda och gillar rejäla och rustika inslag, som kontrast till det moderna livet. Du lagar gärna din mat från grunden och tycker om att kombinera strukturer och texturer, både i det du äter och i det du omger dig med. Kulörerna är omättade, produkterna tillverkade av naturmaterial och bär patina som bryter mot allt polerat och nyproducerat. Du fastnar ofta för detaljer som känns äkta, trygga och tillåtande. Som åldras med värdighet och bara blir vackrare ju mer de används.

STILNYCKLAR

 • Naturmaterial
 • Patinerat trä
 • Yviga mattor
 • Modern allmoge
 • Handdrejad keramik
 • Råa ytskikt
 • Tenn, koppar och silver
 • Gjutjärn
 • Antikviteter och moderna klassiker

Länk till den Rustika och Antika-produktlistan hittar du här – på Cervera


NYBYGGARE
Du kanske precis har byggt hus eller renoverat din bostad och är på jakt efter detaljerna som sätter känslan och matchar den moderna arkitekturens tidstypiska karaktärdsdrag. Kombinera gärna rena linjer och släta dörrar, ramkök och träpanelsväggar med terazzo och betong, svarta utropstecken och träslag åt det mörkare hållet. Skira textilier och räfflat glas ger ljus och skuggor en sober fond att spela mot.

STILNYCKLAR

 • Ladhus
 • Släta ytskikt
 • Träpaneler med ribbor
 • Ramkök
 • Terazzo
 • Granitkeramik
 • Runda speglar
 • Heltäckningsmattor
 • Gardiner på långa takskenor
 • Torkade blommor

Länk till Nybyggarens produktlista hittar du här – på CerveraFRILUFTSÄLSKAREN
Du älskar känslan av frisk luft, rosiga kinder och en kropp i rörelse. Du gillar ljudet av en sprakande eld och doften av nybryggt kaffe i termos. Eller bjuder du hellre på ångande varm choklad ur en medhavd kopp? Att laga mat under bar himmel tillsammans med dem du tycker om är höjden av livsnjut och du gör gärna utflykter på helgerna. Med smarta, funktionella detaljer blir både små och stora äventyr roligare, smidigare och framförallt – av – lite oftare!

STILNYCKLAR

 • Portabla lösningar
 • Slagtåliga material
 • Stormkök
 • Smarta innovationer
 • Praktiska produkter
 • Hög kvalitet och funktionell design

Länk till Friluftsälskarens produktlista hittar du här – på Cervera

* Inlägget var betald reklam för Cervera

Kategorier:

Kommentarer

 • Åsa skriver:

  Vilket fint urval du gjort åt oss <3

 • Karin skriver:

  Kul med de här klockrena stilnycklarna, fint när reklam kan ge en sådan här input. Stor igenkänning!

 • Emma skriver:

  Kul inlägg!!! 🙂

 • Sandra skriver:

  Vilket perfekt sammanträffande när vi just har fått presentkort på Cervera i bröllopspresent. Vi vill köpa något väl genomtänkt som ska följa med oss så länge som möjligt och det fanns flera bra alternativ här, tack!

 • Ida Hansson skriver:

  Så himla fint!! Börjar direkt applicera de olika ”stilarna” på övriga bloggare som jag följer…och mig själv såklart???? Har själv en mix av allt!

  Minns att du för några år sedan gjorde just en sådan ”stilinspiration” https://trendenser.se/2016/08/vilken-inredningsstil-gillar-du/
  Vore roligt med en ny i samma tappning!

 • Sanna skriver:

  Snyggt! Sällan jag gillar reklam men den här var bra. Själv identifierar jag mig som en blandning av samtliga stilar:)

 • Johanna skriver:

  Gillade verkligen detta samarbete. Klockrent att använda för att köpa present också! Tack

 • anna skriver:

  Vilket kul upplägg! Får man fråga vilken av stilarna du själv känner dig mest som?

 • Karin skriver:

  En vänlig påminnelse bara- det är betydligt bättre för hälsa och miljö att välja ljus av stearin än paraffin, som de vridna är gjorda av. Vi eldar ju ganska mycket ljus i vårt nordliga land och det finns tack och lov många fina ljus av stearin också.
  https://ekoappen.se/paraffinljuset-daligt-for-bade-miljo-och-halsa/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.