Annons

Mjuka julklappstips från Norrgavel

Inlägget är reklam för Norrgavel

Julen närmar sig med stormsteg. Säkert är det många som funderar på vad de ska ge bort i julklappar till nära och kära. Jag är ju en varm förespråkare av att ge bort ”guldkant på vardagen”. Sådant man kanske inte unnar sig, men som gör varje dag lite härligare. Och som växer i användandet. Linne är just ett sådant material, som bara blir mjukare med åren.

I samarbete med Norrgavel har jag valt ut mina favoriter från deras utbud av linneprodukter.

Det finns många fördelar med att köpa produkter gjorda i lintyg. Dels är det väldigt behagligt mot huden eftersom det är ett material som andas och har bra uppsugningsförmåga, men det finns många fler aspekter:

 • Linne är ett bra tygalternativför personer med allergier av olika slag. Bomull till exempel suger inte upp vätska lika bra som linne och därför byggs det lätt upp fukt i bomullstyger vilket gör att bakterier trivs bra där. Med ett luftigt linnetyg uppstår inte det problemet lika lätt och har du dessutom eksem eller utslag på kroppen är linne ett bra material att låta dom läka i. 
 • Dessutom är lin väldigt slitstarkt och har hög motståndskraft, och blir starkare för varje tvätt (så länge du inte tvättar för varmt eller torktumlar). 
 • Lägg därtill att linne är enklare att odla och kräver mindre vatten och energi än exempelvis bomull och polyester, men också att linplantor klarar av att växa i för annat’’obrukbar’’ mark. 

Så varför inte satsa på en mjuk klapp i år, i dubbel bemärkelse? I det här inlägget har jag valt ut mina favoriter ur Norrgavels sortiment som jag tycker är fina och omtänksamma julklappar till någon du tycker om – eller till dig själv.


En skön kimono att dra på sig på morgonen, efter vinterbadet eller på kvällen när man varvar ner med en kopp te. Finns i flera fina färger:

Kimono VÅFFLA ljusgrå
Kimono VÅFFLA gröngrå
Kimono VÅFFLA grå
Kimono VÅFFLA natur
Kimono VÅFFLA vit


Slitstarka kökshanddukar behöver väl alla? Dessa tål att tvättas om och om igen och finns i flera neutrala färger som passar i alla kök.

Kökshandduk LINNE ljusgrå
Kökshandduk LINNE gröngrå
Kökshandduk LINNE grå
Kökshandduk LINNE oblekt
Kökshandduk LINNE vit


Ett linneörngott är inte bara fint i sängen, utan kan också tjänstgöra som dekoration eller som en extra ryggkudde där det behövs.

Örngott LINNE ljusgrå
Örngott LINNE gröngrå
Örngott LINNE grå
Örngott LINNE oblekt
Örngott LINNE vit


Ge bort många år av skön sömn. Norrgavels påslakan håller hög kvalitet och blir bara mjukare med åren. Talar av egen erfarenhet. Finns i fler varianter om du inte gillar vitt.

Påslakan & örngott LINNE ljusgrå
Påslakan & örngott LINNE gröngrå
Påslakan & örngott LINNE grå
Påslakan & örngott LINNE oblekt
Påslakan & örngott LINNE vit


Lampor i lin ger ett diffust ljus och tillför mjukhet, oavsett vilket rum du hänger dem i. De kan också bidra med en ljuddämpande effekt (jämfört med hårda lampor av plast och glas) och skuggeffekterna från stommen ger ett vackert ljusspel, oavsett om lampan är tänd eller släckt eller fångas av solstrålarna från fönstret.

Lampa PENDEL BOLL 60 cm
Lampa PENDEL BOLL 40 cm
Lampa PENDEL ELLIPS 80 cm
Lampa PENDEL ELLIPS 65 cm


* Inlägget var ett reklamsamarbete med Norrgavel men urvalet är helt och h¨ållet mitt egna.

Kategorier:

Kommentarer

 • C skriver:

  Tack för en fantastisk blogg! Har funderat på att köpa lampan ”Pendel boll 40 cm” till vår dotters rum men blivit lite avskräckt av hur liknande linnelampor blivit så trendiga och syns hos varje influencer. Tror du att det är ett bra hållbart köp eller är det en trend som drar förbi?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.