Annons

Inredningsnyheter v.50/2021

En vecka kvar till julafton och snart dags för lite välförtjänt julledighet. Därför kommer här inte bara decembers utan årets sista nyhetssummering med snackisar från inredningsbranschen. Söndagssvepet är tillbaka som vanligt igen vecka 1, 2022.


Största skrällen den här veckan? Danska Fritz Hansen har köpt upp Skagerak. De är kanske mest kända för sina klassiska trädgårdsmöbler, men gör också en hel del fina inredningsprodukter och möbler för inomhusbruk.


Ovan nämnda Skagerak har också gjort en jättefin ny kampanjfotografering och bildserie från svenska Rörbäck Forest retreat. Se mer här.


Designföretaget Menu har köpt Brdr. Petersens möbelfabrik ApS och även de globala rättigheterna till all design skapad av möbelmakaren Ib Kofod-Larsen


Sandberg wallpaper lanserar en ny tapetkollektion, ’’Huset i solen’’, som en hyllning till konstnärsparet Carl och Karin Larsson, deras hem och livsstil. Kollektionen innehåller hela 45 artiklar och de lanseras i tre steg. Detta är del 1 som släpps den 9 mars 2022.


Boråstapeter har släppt en begränsad textilkollektion av deras bästsäljande tapetmönster som kuddfodral, kökshanddukar, bordlöpare mm Säljs endast via deras hemsida. Tipstack till Anette.

Notiser
– Nya kryptovalutan Influencio sägs lösa problemet med ojämn prissättning för influencersamarbeten. Öh? Känns glasklart?
Balenciaga har öppnat sin första butik i Berlin och har designat butiken i betong för att spegla stadens modernistiska arkitektur. 
– Enligt en ny rapport från TMF (trä- och möbelföretagen) ger småhusbebyggelse 38% lägre klimatpåverkan än vad kompakt stadsbebyggelse ger. Småhusområden är 38% bättre per invånare, något som beror på större användning av trä och mindre av betong eller gips. Jämförelsen baseras på verkliga hus som finns på marknaden i kvarteret Blå Ljungfrun i Stockholm. Se hela rapporten här

Samsung har gjort en undersökning av svenskarnas och våra nordiska grannländers inredningsvanor. Det visar sig att Sverige är bäst – eller kanske vi ska säga värst – på inredningskonsumtion. Nästan var tredje svensk lägger mer än 10 000 kronor om året om inredning, och allra flitigast konsumenter är unga vuxna i åldrarna 25 till 34 år. Samtidigt – Myrorna får in 20 ton avlagda möbler och prylar. Om dagen.(tipstack till Maria)

Till sist. Jag har fått en fantastisk julklapp från Cornelia Webb! En adopterad korall som ligger i ett skadat rev norr om Bali. Mitt namn står skrivet i en metallvajer intill ett räddat korallfragment som nu ska genomgå Bio-rockteknik för en ny chans till liv. Cornelia Webb har i samband med detta även släppt en en serie ljusstakar klädda i pärlor och kristaller. De vill belysa det hårda arbetet som gjorts med deras restoration project i Bali under hösten genom att donera en korall för varje ljusstake som säljs fram till jul. Det går också att donera en korall direkt via Cornelia Webb som fungerar som en facilitator och de tar ingen kostnad för jobbet. Vill du veta mer om Coral Restoration Project klicka här. Tack för fint initiativ.

Kommentarer

 • Mie skriver:

  Skulle gärna bo i trädgårdsstaden. Däremot känns inte analysen rättvis då det andra området har många fler invånare på lika stor yta. Frågan är om inte en tätare bebyggelse och avsättande av mark till naturreservat är ekologiskt mer värdefullt än villaträdgårdar med stora trädäck, gräsmattor och stenläggning.

  Men som sagt, kan man välja blir det säkert trädgårdsstaden eller ett villaområde och Sverige har ju mycket obebyggd mark och få invånare, så det finns kanske ingen direkt anledning att bygga jättehögt.

  • Linnea skriver:

   Du har nog rätt Mor att det kan bero på flera saker. Det är dock inte så lätt att bara sprida ut sig över stora ytor. Det är skillnad på hur bra marken är att odla i, och en del av den bästa jorden ligger i väldigt populära regioner. Vi måste tänka på både framtida livsmedelsförsörjning och på boenden för alla.

 • Linnea skriver:

  Oj, nu var autocorrect lite roligt. Menade Mie, inte mor ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.