Annons

Inredningsnyheter v.49/2021

Glad tredje advent. Här kommer en traditionsenlig veckosummering av inredningsnyheter och branschsnackisar för dig som vill hålla dig uppdaterad.


Svenska Layered som började med mattor bygger successivt ut sitt sortiment till att inkludera möbler och nu till en plädkollektion. I höstas tog de fram sin första modell i samarbete med svenska Klippan och nu har de kompletterat med en enfärgad pläd i mohair.


Arkitekten Thomas Sandell har formgivit en ny glaskruka, Ebba, för Reijmyre, ett av Sveriges äldsta tillverkade företag som fortfarande är i drift. Ebba är gjord av blyfri bariumkristall, och är formblåst i en fast grafitform med en sprängd kant som ger ett rent och precist avslut.


Restaurang Vrå i Göteborg har samarbetat med Carolina Härdh i ett projekt som kallas för ’’Vrå x Reframing’’. Samarbetet består av ett antal möbler som tillverkats av restaurangens matavfall som till exempel ostron skal, alger, fisk och ris. Bilder lånade från: carolinahardh.se

Ellos är aktuella med nomineringarna till sin årliga Award, som delat influencervärlden i två läger. De som tycker det är bra att något görs för kvinnor av kvinnor, och de som tycker att denna kvinnokamp är ett enda stort hyckleri.Köp en ny mobiltelefon och få… inredning? Företagen tar till nya grepp för att locka kunder. Halebop släpper ’’The Cocooning Pack’’ i en begränsad upplaga till de 15 första som köper en ny en Samsung Galaxy Z Flip 3 Halebop 15 GB. Inredningskitet består av en handvävd, ekologisk ullfilt designad av Alexander Stutterheim, glaskonst av Erika Kristofersson Bredberg, en rökelse från Muro Scents Co och ekologiskt julkaffe från Kersh Kaffe.


Den hyllade danskan Naja Utzon Popov har lanserat en vas för Sibast Furniture. Det första bruksföremålet i deras sortiment som annars består av klassiska designmöbler. Notiser
– I veckan hyllade IKEA i Tyskland avgående Angela Merkel med en annons som gått viral. Innan alla förstod att det var en dubbelgångare som fotats diskuterades problematiken med ex-politiker som gör kommersiella samarbeten. Vi har ju samma dilemma i Sverige…
Elon Group har gått samman med Electra gruppen och bildat Nordens ledande frivilliga fackhandelskedja för produkter till hemmet.
Architectural Digest har släppt årets AD100 lista, en lista där de presenterar 100 världsledande visionärer, innovatörer och ikoner. Exempel på några listade namn är Beata Heuman, Clements Design, Kravitz Design och Jake Arnold. Se hela listan här
– I december öppnar Designtorget ny butik på Sergelgatan i Stockholm.
Higab öppnar en second hand-station och julmarknad där alla intäkter går till Göteborgs Stadsmission. Marknaden är öppen mellan den 9-12 december från kl. 11-18 i Kronhuset. Till sist. Visste du att Selma Lagerlöfs bror bodde i Kungälv? Nu läggs hans hus ut till försäljning. Det är tredje gången sedan 1896 som huset byter ägare sådan som vill ha en unik villa. Foto: Mika Ågren för ERA Mäkleri i Kungälv. Fler bilder här.

Kommentarer

  • Hannah skriver:

    Brukar inte hålla med Cissi Wallin men tycker nog hon har en poäng här. Ellos hyllar kvinnor? Pfffft… Ellos försöker få kvinnor att göra smygreklam för deras sajt när alla dessa ska berätta att de är nominerade och sen jaga röster. Briljant uträknat för att få maximal utdelning på en reklamkampanj.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.