Annons

Inredningsnyheter v.48/2021

Idag har vi tänt andra ljuset i adventsljusstaken och nu är det dags att summera veckans inredningsnyheter och branschsnackisar. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll!


Stildanande modevarumärket By Malene Birger har gjort om sitt kontor i Köpenhamn. Tavlan är målad av varumärkens namne.


Keramikern Jonas Lindholms ikoniska terracotta-bruna tekanna har gjorts i vitt utförande. Säljs bland annat via Carina Seth Anderssons butik i Stockholm.


Norrgavel har tillsammans med gotländska Gutö Delikatesser lanserat en egen handsprit ’’Sälen’’, tillverkad med ekologiska oljor och doft av tallbarr, citronella och geranium. Smart med en mindre i sprayform att ha i handväskan.


Brdr. Krüger har samarbetat med David Thulstrup och tillsammans lanserar de nu en ny version av Arv Lounge Chair. 


Openhouse har släppt en ny utgåva! Ett magasin som ges ut två gånger om året med inspirerande fotografier och intervjuer där läsaren bjuds in till kreativa människors hem, får ta del av gastronomiska intryck och upplever konst och design.

Nyhetsnotiser
– Möbelkedjan Mio har köpt in sig i affisch- och väggkonstbolaget Posterton och blir nu storägare.
– Prins Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg har designat och byggt en svit Jukkasjärvis Icehotel 365. Namnet på sviten är ’’En midsommarnattsdröm’’ och för första gången har hotellet använt sig av blommor och växter som en del av möblemanget. 
– Mellan den 3 december till den 7 januari år 2022 hålls utställningen ’’1100 Degrees’’ hos CFHILL i Stockholm. Utställningen hyllar svenska skulpturer, hantverkare och entrepenörer i modern tid.
– I januari 2022 släpps Stockholm Furniture & Light Fairs seminarieprogram ’’Stockholm Design & Architecture Talks’’ som tycks vara uppdelad både i en digital och en fysisk del. En av föreläsarna kommer bl a att vara Dezeens grundare Marcus Fair vars sajt nyligen köptes upp av samma förlagsgrupp som ger ut min ”Handbok i Inredning”. 


Mode- och inredningsbutiken Grandpastore och svenska Mackmyra har tagit fram en gemsam whiskey som kommer att säljas i en begränsad upplaga om 784 flaskor via Systembolaget. Mer info här. Till sist, veckans mest klickade objekt på Hemnet? Denna drömmiga prästgård som är till salu i Junsele. Klicka här för mer info och bilder!


Foton: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.