Annons

December-avtalet

Förra året gav jag mig själv ett löfte. Under 2021 ska december inte rinna mig mellan fingrarna. Jag skola icke jäkta. Helt enkelt. Det är årets mest jobbintensiva period och aldrig är trafiken eller intäkterna så höga som nu. Men tyvärr till priset av att man sällan hinner uppleva så mycket mellan uppdragen. Därför lovade jag mig själv att tacka nej till allt som går att skala bort. Varje dag ska jag också ge mig själv tid i form av något jag annars aldrig har, eller tar mig utrymme för. Det är mitt december-avtal. Eller ”årets julkalender” om du så vill. Hur ser dina planer ut?


Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Kristina skriver:

  Mina planer är att bara köpa julklappar lokalt i vårt lilla samhälle???? Och inte spara det helt till slutet.

 • Tove skriver:

  Helt tvärtemot dig så planerar/ måste jag jobba in i kaklet. Det som hägrar är ett annat januari, ett där flex flexas ut och där jag prioriterar helt annorlunda.

  Men rolighetsplaner för december finns och så river jag av städandet nästa helg och så får det vara bra.

  Julen blir decimerad med fokus på behov snarare än begär.

 • Monnah skriver:

  Jag tänker göra något julpyssligt varje dag. Idag sydde jag två kuddar av vackra hemvävda tyger. Imorgon blir det något betydligt enklare. Älskade att ha en aktivitetskalender då barnen var mindre. Vi fick jula i lagom takt och allt blev gjort utan stress. Jag tänker att detta blir min aktivitetskalender för mig själv.

 • P-P-P-Pia skriver:

  Har nyligen flyttat, så mitt decemberavtal får bli att bo in oss och pynta i vardagsrummet (som just nu är ganska tomt). Inspireras av tidigare kommentar och vill nu också köpa ny inredning till vardagsrummet lokalt i vårt lilla samhälle! Nu gick flytten till Lammhult, så att hitta just inredning lokalt känns som att lägga ribban lågt. Fint! Lagom för december som är en jobbtung månad för mig också. Tack för inspiration, Kristina!

 • Henrietta skriver:

  Vi lever mest på som vanligt, men ser till att göra lite juligt när tid finns. I helgen blir det lokal julmarknad, granen skall kläs (första gången vi gör det innan den 23 dec!), och allsång i kyrkan.
  Så fina ljusstakar du har på bilden! Vsr kommer de ifrån?

 • Ulrika skriver:

  Läste här för många år sen att ”min vardag är någons barndom”. Så klokt och försöker påminna mig om det ofta, känns extra viktigt kring jul som lätt annars bara stressas bort.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.