Annons

Inredningsnyheter v.46/2021

Veckorna rusar förbi. Redan söndag igen? Men den enda månaden på året jag är glad för den känslan är nog ärligt talat nu. I november. Här kommer en kort rapport om de senaste snackisarna och nyheterna för dig som vill hålla dig uppdaterad om inredningsbranschen!


I veckan var det premiär för ARKET x Pia Wallén, en kollektion med namnet “The Shapes of Pia Wallén ” där de gör samarbete med formgivare från Norden. Inkluderar både mode och inredning!


Nordiska Galleriet har lanserat en limited edition av Arteks ikoniska ’’Stool 60’’. Den nya versionen  är målade i samma numera ganska patinerade svart/vita schackmönster som Nordiska galleriet har på sitt golv. 


Klimatklubben har utsett årets medvetna julklapp. En normförskjutare i form av den pre-älskade julklappen. Unika och personliga presenter som visar både omtanke och att du verkligen tagit dig tid att tänka till, i dubbel bemärkelse.


Fritz Hansen har inlett ett samarbete med Österrikiska vingården Gut Oggau för att skapa en begränsad upplaga av Grand Prix™ infärgade i… vin?! Se mer här.


Lindform släpper under våren 2022 ’’LINE’’ , en ny serie av vaser. Vaserna kommer i två storlekar och även i sex olika strukturer och glasyrer. 


Fiskars släpper en serie bestående av sju saxar gjorda på återvunna och återvinningsbara material. Serien kallas för ’’ReNew’’ kommer att finnas tillgänglig i butik från januari 2022.


Vipp firar öppningen av sina nya lokaler på Manhattan med att lansera deras kända pedalhink från år 1939 och en ny kontorsstol i en ny grön färg. 


Den 18 november lanserades Belartes Studio sin tapetkollektion ’’Dark Elegance’’. Kollektionen riktar sig främst till hotell, resturang och andra publika platser

Notiser
Norrgavel samarbetar med Tradera inför Circular Monday, som motvikt till Black Week
Emilia Ilke har designat en unik kollektion för Lindex bestående av matchande sovplagg för dam, barn och baby. I butik från 30 november. Mer info här
– Zlatan sägs vara ägare till det här huset som är till salu i Åre
– Och en tidig IKEA-möbel klubbades för 151 000 kr på Sundsvalls auktionsverk!


Till sist. Under Helsinki Design Week presenterade Antrei Hartikainen ’’Fragile’’, en utställning bestående av möbler och skulpturer. Så mycket fint att titta på!

Kommentarer

 • Jea skriver:

  Skulle du inte kunna skriva om ekologiska kläder, tyger etc jämföra ekologiskt med GOTS certifierade? Som jag förstått det är GOTS inte mycket att hänga i julgranen, i Lindex kollektion som du nämner står GOTS och ekologiskt i samma mening. Men är det verkligen så att om jag köper en tröja som är GOTS certifierad så är den helt ekologisk? Jag har fattat det som att bönder delvis producerar ekologiskt, eller bönder som tänker ställa om, kan ingå i GOTS. Dvs den tröja jag köper kan vara helt o-ekologisk.
  Jag hoppas att jag har fel, mitt liv skulle bli lättare om ekologiskt och GOTS var samma sak!

 • I skriver:

  Inget med inlägget att göra men Funderar på vem och vad som avgör när en produkt är för lik/plagiat? Såg en plexi karaff på svenskt tenn som jag sen såg (i mina ögon exakt likadan) på cervera (Barcelona Karaff Akryl från Table Top Stories) men för halva priset.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.