Annons

Inredningsnyheter v.44/2021

Hoppas att ni är många som har kunnat njuta av ett ledigt höstlov under den gångna veckan. Här kommer en snabb recap med de senaste snackisarna och nyheterna från inredningsbranschen, för dig som vill ha koll på det senaste.


Veckans största hausse i sociala medier är tveklöst att Artilleriet i Göteborg har släppt årets julinspirationsbilder. Fler foton hittar du här och här.


Även Svenskt tenn har haft pressvisning av sina nyheter inför julen 2021. Årets tema är Asiatiskt. Kolla in filmen med Kotone Utsunomiya här.


Mio återkallar bordet Cord pga ett konstruktionsfel, då man har upptäckt en potentiell tipprisk. Inredningshjälpen har en annan teori.


I ett samarbete mellan Fredericia och SPOOR lanserar Fredericia nu produkter med 100% spårbart läder. Det betyder alltså att man som kund kan spåra lädret från bondgården till en slutgiltig produkt när man köper en vara gjord i just SPOOR läder.


Svenska Candelize har nu släppt nya doftljus med alternativet att köpa refills när doftljuset har brunnit färdigt. Refillsen har en brinntid på cirka 70 timmar samt att de är gjorda på naturligt och ekologiskt sojavax.


Gubi har släppt fyra nya versioner av deras omåttligt populära ’’Beetle’’ stol som är utvecklade av GamFratesi. De nya stolarna kommer i en mörkgrön färg, en ljusgrå, en neutral beige och en tvåfärgad vit. 


Norrgavel har lanserat ett nytt skrivbord i massivt trä med mjuka former och ett uttryck som utmanar det avskalat enkla. Kanterna är det som utmärker nyheten som fått namnet ”Skrivbord Fint i kanten”. Se mer här.


Den 30 oktober släppte Skansens Krukmakeri en ny serie bruksföremål i stengods som hyllar både friluftsmuseets och hantverkets historia. Produktionen sker helt på Krukmakeriet på Skansen och kollektionen består av sju objekt som är glaserade i naturens färgskala. Foto Beate Berntsen.

Notiser
– IKEA vill att fler ska leva ett mer hållbart liv hemma och öppnar därför nu upp flera hållbarhetsbutiker runt om i landet. I de nyöppnade butikerna kan kunder ta del av information, inspiration och produkter som visar kunder att hållbarhet är både attraktivt och kan vara prisvärt.
– Stockholm Furniture & Light Fair har släppt temat för nästa års mässa: ’’BEing Scandinavian’’. Temat handlar om att utforska det som är typsikt skandinaviskt men också ’bortom uppenbara konventioner.
– ARKET är de första som köpt in RMS-certifierade mohairplädar. RMS (Responsible Mohair Standard) är högt ställda krav på djurens välfärd och innehåll i produktionen.
– Det finns ännu ingen officiell information om exakt när men SVT kommer att släppa en säsong tre av succéserien ’’Husdrömmar i Sicilien’’. Spännande!
– I H&M Homes konceptbutiker i Stockholm, Oslo, London, Hamburg och Paris kan man från och med den 18 november hyra en julbox till hemmet! Boxen kostar 499 kronor och består av julpynt samt dekorationer som man kan använda istället för att köpa nya för säsongen.

På tal om höga priser. Sveriges dyraste villa ligger nu ute till salu i Täby/Viggbyholm för… håll i er. Det facila priset av 150 miljoner! Villan på 528 + 376 kvm har 18 rum och kök, en helikopterplatta, pool, biorum och mycket annat. Kika på Skeppsholmens hemsida för fler bilder.


Foto: pressbilder från ovan nämnda företag samt från Skeppsholmen/Sothebys.

Kommentarer

  • Anne skriver:

    Jag har inte hängt med i trenderna sista tiden, men det tycks som om brunt är trendfärgen nu?? Kul idé att hyra julpynt förresten!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.