Annons

Vad ni gillar i sociala medier. Och inte.

I somras genomförde jag en enkätundersökning, för att ta reda på lite mer om vad ni tycker om i sociala medier, och inte. Både generellt och mer specifikt i just mina kanaler. Det kom in nästan 2000 svar! Eller 1993 för att vara mer exakt. Vilket förstås har tagit sin goda tid att läsa igenom. Men nu så. Här kommer en sammanställning av era 10-i-topp!

När ger sociala medier dig som mest?
Vad är det du söker efter eller blir inspirerad / upplyft av?

1. Vackra bilder
2. Personliga reflektioner och texter
3. Konkreta tips
4. Nya idéer
5. Ny kunskap
6. Smarta lösningar
7. Recept
8. Genuina och ärliga köptips
9. Tankeväckande inlägg
10. Underhållning / förströelse

Vad stör dig på / vad vill du se mindre av i sociala medier?
Vilken typ av innehåll och känslor vill du undvika?

1. Flöden som innehåller för mycket reklam och samarbeten
2. Konsumtionshets
3. Selfies
4. Oärliga samarbeten och omärkt reklam
5. Kroppsfixering / skönhetsoperationer / fillers
6. Hutlöst dyra köp och vardagsvanor
7. Stressade influencers
8. Andras barn
9. Dåligt språk / stavfel / ”bloggord” som trendar
10. Restaurangbesök och bilder från influencerevents

Andra återkommande svar: Flygresor och semesterbilder, situationer som känns stageade bara för att vara fina på bild, träningsskryt och influencers som byter hudvårdsrutin efter aktuell sponsor.

När ger Trendenser dig som mest?
Vad är det du söker efter och/eller blir inspirerad / intresserad / upplyft av i mina kanaler?

1. Bilder på inspirerande hem
2. Inredningskunskap
3. Nyhetssummeringarna
4. Personliga texter och krönikor
5. Stylingknep
6. Hållbarhetstänk
7. Reflektioner om samtiden
8. Local hero och historien bakom designklassiker
9. Fridas Önskelistor
10. Företagande / entreprenörskap

Vad ger dig minst i Trendensers kanaler?
Vad gillar du inte? Vad kan jag prioritera bort.

1. Vet inte / Inget svar
2. Reposts från dem som köpt din ”Handbok i inredning”
3. Information om vilka länder som har publicerat din bok
4. Nyhetssummeringarna
5. Trädgård
6. DIY och pyssel
7. Bostadsannonser
8. Viss reklam
9. Långa texter
10. Företagande / entreprenörskap

Stort tack till alla som tog sig tiden att fylla i enkäten. Det var ju inte bara de här frågorna jag ställde utan också många fler och det kom in så mycket kloka tankar och intressanta reflektioner i de öppna svaren. Det var väldigt givande för mig att få läsa era inlägg och en skön känsla av att vi tycker lika i så mycket.

Jag återkommer om vinnaren av presentkortet innan veckan är slut!

Kategorier:

Kommentarer

 • Nellie skriver:

  Intressant att få ta del av svaren! För min del älskar jag nyhetssvepen varje vecka, går alltid in på bloggen söndag kväll/måndag morgon för att hålla mig uppdaterad. Hoppas inte det är något du tar bort, älskar även både trädgårdstips och DIY. Tråkigt att de kvalade in på topplistan över vad som ger andra läsare minst. Kram

  • Charlotte skriver:

   Precis som jag! Jag gillar både trädgårdstipsen och DIY haha…

  • Frida skriver:

   Tack för din feedback. Jag kommer inte ta bort, men får fundera lite över hur jag viktar innehållet.

 • Lovisa skriver:

  +1 ????????‍♀️på selfies med förvånad blick, huvudet på sned och sträckta tår!

  • ELIN skriver:

   Hahah jag tror vi alla vet vem denna influensern är! Ständiga posts om hur lite sömn det blev inatt, hur stressigt allt är GAAAH, ”snabba” timmar hit och dit (för mig är en timme en timme??!), NU KÖÖÖR VI!!!!!

   • M skriver:

    Kanske är jag som läser in för mycket här men fick lite fadd eftersmak av denna kommentar , typ – nu ska vi göra oss lustiga över X – på lite ”skratta bakom ryggen”-manér i en annan bloggs kommentarsfält. Det kändes tråkigt men som sagt – kanske bara jag som är överkänslig ????????‍♀️.

   • Lovisa skriver:

    Jag tänkte mera på puffärmar och dockklänningar på vuxna kvinnor ???? Å andra sidan tas det kanske inte några spegelselfies utan spegelminer? Mina ser för all del också lite awkward ut men skulle å andra sidan aldrig posta eller skicka dem till andra. Why? Hej! Kolla vad snygg jag tycker att jag är? Vem annan än den som tagit bilden är intresserad liksom?????????‍♀️

   • Sanna skriver:

    Jag läser inte in en specifik individ utan tror snarare det är en nidbild av dagens influencer.

 • WILHELMINA skriver:

  Älskar nyhetssummeringarna, snälla sluta inte!! <3

  Du är BÄST i branschen Frida!!

  • Eva skriver:

   Håller med!

   • Frida skriver:

    Tack! Jag ska inte sluta med nyhetssummeringarna, men kanske behöver fundera än mer på urvalet av nyheter. De som inte gillar nyhetssvepet menade att det jag visar där går emot mina egna värderingar ibland. Det tål att funderas på. Jag har mer betraktat det som en rapport om veckans aktuella lanseringar och snackisar, inte lagt egna värderingar i det – men kanske behöver sålla hårdare.

    • SARA skriver:

     Tycker att du har en bra jämvikt på nyhetssummeringarna. Om du snävar till det för hårt och endast går utifrån dina egna värderingar kommer du ju endast nå/underhålla personer som är lik dig själv. Då kommer nog jag med flera tappa lite intresset. Det som är så himla bra med dina svep är att du fångar upp på ett brett perspektiv.
     Du gör ett bra jobb Frida!

 • Sara skriver:

  Aging like a fine wine. Har följt dig från start och du blir bara bättre.

 • Malin skriver:

  Du får inte tablett nyhetssummeringarna, snälla! Och gillar också trädgårdsinspo. Men allra mest inredningstipsen.

 • BM skriver:

  Jag är nog ganska ”genomsnittlig” för mina svar hade i mångt och mycket blivit som resultatet av enkäten! (Missade den.) Bloggar med inlägg efter inlägg med mängder av reklam går bort. Såååå tråkigt. Kontraproduktivt?

 • Lena skriver:

  ”Information om vilka länder som har publicerat din bok.”
  Why not? I am a reader from Germany and of course i want information about it.

 • Sandra skriver:

  Tack själv Frida för en mycket läsvärd, ”vuxen” blogg. Där vi slipper både selfies, puffärmar och fillers. Med det sagt älskar jag när man får se dig på bild då och då för du är en inspiration på alla möjliga sätt. 🙂 Önskar dig och alla dina läsare en fin dag!

 • Hanna skriver:

  Kan bara instämma i de generella tankarna om plus och minus med sociala medier. Hoppas dock att du inte slutar med mindre uppskattade inslag. De som inte gillar dem kanske bara kan scrolla förbi? Om det inte är väldigt tidskrävande för dig att skriva dessa inlägg förstås. Jag uppskattar mixen. Det enda jag önskar är fler uppdateringar i veckan.

 • Anna-Karin skriver:

  Tycker verkligen på riktigt att det är jätteintressant att se var din bok har släppts och hur den ser ut just där. Men jag är inte så pepp på älskar´t längre 😉 Rent allmänt nu.

 • Monnah skriver:

  Kul att se vad andra tycker och tänker! Själv är jag ju kvar trots eller tack vare din utveckling. Det var ett stort steg att gå från Husmusen till Trendenser. Tycker det är fint att du kombinerar rapporter om utvecklingen i inredningsvärlden med tankar och undervisning om hållbarhet och praktisk inredning. Hur man än vänder sig har man rumpan bak och du kommer aldrig att kunna tillfredsställa både dig själv och alla som läser din blogg. Samtidigt är det intressant att se hur du bollar verkligheten med stort know-how, analytisk förmåga och hänsyn till dina kunder (både bloggläsare och köpare av dina tjänster). Heja!

 • Karoline skriver:

  Saknar de inlägg du gjorde om din garderob och hållbara val. Tips till kapselgarderob. Just din syn på det saknas. Håll i din inriktning, tycker du har en balans i innehållet.

 • Pia skriver:

  Jag älskar långa inlägg med genomtänkt text. Bloggar läser jag. Skulle jag bara vara intresserad av bilder så finns instagram och pintrest. Ledsen att lång text hamnar på inte-listan. 🙁

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.