Annons

Recension i Sydkoreanska The Joong Ang

Jag vet att många har tröttnat på inlägg om min Handbok i Inredning’s utgivning i resten av världen. Jag måste be er scrolla förbi detta. För det är faktiskt omöjligt att inte göra en glädjedans när Sydkoreas största dagstidning The Joong Ang har gett mig så fina recensioner. Låt en författare vara stolt 🙂

Utdrag ur artikeln:
”Många utmanare väljer att tjäna pengar genom att förbättra det som redan finns i världen eller skapa något som inte finns ännu. Inredningskonsulten Frida Ramsted är ett sådant fall…. Hon letade efter en bok som skulle lära ut principerna, teorierna och knepen inom inredningsområdet för både nybörjare och experter. Det fanns ingen, så hon bestämde sig för att skriva den själv. Handbok i inredning och styling föddes.

Boken som kallas ”inredningsbibeln” av bokkritiker har toppat den övergripande bästsäljarlistan i Sverige, Norge och Finland och publicerats på 30 språk, inklusive koreanska. Sverige och Skandinavien har tidigare haft mindre plats i vårt medvetande jämfört med USA och Kina men gradvis, förutom socialdemokratin och välfärdsstaten i Nordeuropa, lockar nu även nordisk inredning oss.

Vi förväntade oss något enkelt, rent, snyggt, naturligt, funktionellt och praktiskt i skandinavisk inredning. ”Handbok i inredning och styling” lever verkligen upp till det.”

Kommentarer

 • Anja skriver:

  Jag gläds åt andras glädje:)
  Så kag blir glad över detta inlägg!

 • Johanna skriver:

  Nej!! Be inte om ursäkt. Om en annan influenser hade fått så fina omtalningar på sin bok i en svensk tidning hade de inte tvekat att dela det i sina kanaler. Varför hålla tillbaka för att du fått många? Från hela världen. Var stolt och sträck på dig. Det som stör mig är snarare att du inte får mer uppmärksamhet i Sverige för det genomslag du gjort internationellt. Heja dig!

 • Linnea skriver:

  Jag tycker dessa inlägg är roliga att läsa. Det är fascinerande att se hur andra länder valt att tolka omslaget.

  Jag tyckte också det var roligt när du berättade om kulturen i Tyskland, jag ser gärna fler sådana jämförelser med andra länder. 🙂

 • Annmarie skriver:

  Kul, grattis! Riktigt fin recension. Tycker också bara det är roligt när du gör dessa inlägg. Heja!

 • Emma skriver:

  Så roligt! Stort grattis????

 • Så fantastiskt! Var stolt och riktigt njut av ditt fina arbetet.
  Kram<3

 • Lotta skriver:

  Kul grattis till dig!

 • Johanna skriver:

  Jag tycker också det är intressant!

  Ett önskeinlägg på tal om att det är så dåligt för miljön att byta ut vid renovering jämfört med att piffa upp:
  Vi har köpt en ny lägenhet med ett ikeakök från typ 2014 med vita ganska ocharmiga luckor (som vi vill spraya om) och en svart bänkskiva (ej från Ikea) i hård kall sten. Vitt kakel. Vilka färgval skulle du göra för att mjuka upp den svarta bänkskivan? Jag tycker det känns svårt och enkla lösningen är ju att byta ut den men det känns helt orimligt…

  • Ingrid skriver:

   Hej Johanna, säkert svarar Frida strax men jag kan inte låta bli också ????. Vet ju förståss inte vad du gillar och har för färger hemma men jag tänker att en mossgrön ton eller mer olivgrön om du inte vill ha så mörk lucka blir fin till din svarta skiva och blir inte så skarp kontrast. Blir mer personligt än grått eller greige.

 • Ingrid skriver:

  Glömde säga grattis Frida, verkligen toppenkul med det fina omdömet av Sydkoreas tidning!

 • Agnes skriver:

  Jag tillhör ju dem som tycker att dessa inlägg är så mycket intressantare än tex allt som har med trädgård att göra… Roligt och allmänbildande att lära sig lite om olika kulturer vad gäller synen på inredning. Spännande också att du har en så internationell karriär, kul att du delar med dig av resan!

 • Heddie skriver:

  Klart du ska vara stolt!!!!! Heja dig Frida <3
  Så roligt att din bok är omtyckt och uppskattat runt om i världen!
  Kram

 • Henriettae skriver:

  Åh, så roligt! Grattis!!
  Spännande att läsa vad en sydkoreansk tidning verkandes i en helt annan kultur än vår skriver om Sverige!

 • Ann skriver:

  Delad glädje … Din framgång inspirerar, så tack för att du delar den!

 • Rebecka skriver:

  Det här är ju dina roligaste inlägg (för mig!). Gläds med dig och som någon skrev tidigare: så roligt att se hur boken uppfattas från en annan kulturell synvinkel.

 • Tina skriver:

  Jag tycker att det är spännande och roligt att läsa om. Gillar också när du ger oss inblick i andra länders standard och rekommendationer i inredning och byggnation.

 • Anna skriver:

  Så klart du ska vara stolt!!!
  Du har gjort ett fantastiskt jobb och vi är många som gläds med dig!
  Kram Anna

 • Maria skriver:

  Härligt! Känner glädje med dig och förstår att du är stolt och glad, med rätta! Tycker om när du skriver om recensionerna du fått, för det känns viktigt att det du så länge arbetat fram och vill förmedla, lyfts och läses på så många olika språk som möjligt. Du behövs globalt ????

 • Kristina skriver:

  Jag tycker absolut det är intressant att läsa om hur boken tas emot på andra ställen. Det finns kulturella skillnader, färgval och titelval i det du visar upp som är superspännande att höra om för någon som mest känner till skandinavisk inredning. Jag hoppas du fortsätter dela med dig av bokens resa genom världen.

 • Irene Börjesson skriver:

  Men åh så roligt och fantastiskt. Heja dig, Frida. Du är grymt bra på det du gör. Tack för allt du ger ❤

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.