Annons

Inredningsnyheter v.43/2021

Sista söndagen och dagen i oktober månad! Här kommer en snabb summering av aktuella snackisar och nyheter från den skandinaviska inredningsbranschen för dig som vill ha koll.


Daniella Witte hade ett pressevent i veckan som jag tyvärr missade pga jobb på annan ort. I samarbete med sängföretaget Sérenité har hon tagit fram en kollektion som består av en sänggavel, en sängkappa, ett överkast och en kudde.


Klong har lanserat den unika och lekfulla ljusstaken Cirkus, designad av Eva Schildt. Ljusstaken kommer i tre storlekar och i två olika utföranden som kan vridas för olika effekter och uttryck.


Tärnsjö Garveri har lanserat en kollektion med tio vardagsföremål i naturgarvat skinn där varje del tillverkas för hand. Kollektionen kallas Table top och finns till försäljning hos Malmstenbutiken samt hos Tärnsjö.


L:A Bruket har släppt ett nytt doftljus modell XL. Tillverkat av organiskt vax, med behållare i keramik som finns i lite olika färger. L:a Bruket’s Hand-Made Giant Candles säljs i begränsad upplaga via deras egna butiker och webbshop. Läs mer här.


Danska ByLassen har lanserat ännu en ny variant på deras klassiska ljusstake. Kubus Micro, en miniatyrvariant på Kubus One. Jag vet inte… men börjar de inte mjölka konceptet väl mycket nu? Next up, Kubus Promille?

Notiser
Pant på möbler? Kolla in Ineke Hans nya stolkoncept.
– Läs Dezeens rapport från COP26 i Glasgow.
– Facebook byter namn till Meta och satsar 1,3 miljarder på att utbilda och träna ”nästa generations influencers” inom Augmented Reality.
– IKEA’s personal i Sverige får dela på 1,1 miljarder i bonus i år!
– Formgivaren Lena Bergström visar klassiker och nya verk från sin långa och framgångsrika karriär på Kosta Art Gallery i Kosta.Inredningsarkitekterna och produktformgivarna på Note Design Studio har formgivit en ny steamer som fått namnet Cirrus No. 3 för Steamery Stockholm.

Till sist har svenska Iris Hantverk blivit utsatta för plagiat och upptäckt att det florerar liknande produkter hos utländska e-handlare. Var vaksam om du köper ett borstset som liknar Lovisa Wattmans, så att det verkligen är originalet som tillverkas och säljs till förmån för synskadade, inte för skamlösa företagare i fjärran länder…

Kommentarer

 • Rebecka skriver:

  Tack för att du inte bara levererar ett bra nyhetssvep utav även lyfter fram saker i nyhetssvepet som är viktiga (ex IRIS hantverk och tanken bakom produkten).

 • Anna skriver:

  Håller med tidigare skribent, kul med mervärde i sammanfattningarna.

  En fråga, om du vill och kan lyfta: sonens lag ska sälja ljus. Det är ljus tillverkade i RAL certifierat paraffin. Jag får inte kläm på vad det är. Försöker vara medveten, men ibland är det svårt. Vad säger du om certifierat paraffin ”av högsta renhet”? Lika illa som vilket paraffinljus som helst? En aktuell fråga då mörkret är här och julen närmar sig.

  Kanske nån annan som vet?

  • Katti skriver:

   Har arbetat med standardisering av ljus (och andra produkter). RAL är ett tyskt test-institut som testar och certifierar produkter. Det kan vara så att de har testat ljusen mot de europeiska standarderna (som är kopplade till europeiska direktiv) som finns för ljus, bland annat deras sotegenskaper men det framgår inte av din text ovan. En certifiering kan då innebära att du vet att du inte får ett ljus som sotar för mycket och förstör inomhusluften. Var ett tag sen jag jobbade med detta så jag kan tyvärr inte säga innehållet i de olika standarderna. Ett sådant test säger inget direkt om materialet i ljuset mer än att det inte skadar inomhusluften att tända det (om det är ett inomhusljus). Står det någonstans vilken standard det handlar om som ljusen är testade mot kan man kolla titel och innehåll i standarden.

 • Sandra skriver:

  Typiskt, när jag jobbade på IKEA gick vi med förlust varje år. Fick aldrig någon bonus (men fina julklappar och de absolut bästa personalfesterna i alla fall).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.