Annons

Inredningsnyheter v.42/2022

Söndag igen och dags att summera veckan som gått. Här kommer ett svep med de senaste snackisarna och nyheterna från den skandinaviska inredningsbranschen.


Skultuna har inlett samarbete med Louise Liljencrantz och hennes nya varumärke Veermakers. Louise har designat den nya Bluebellserien, med inspiration från sommarängar (namnet kommer från Blåklockan som växer i olika höjder).


Svenska Bricmate har lanserat två nya serier i slittålig granitkeramik: Runö Grey och Azul Olive. Produkterna har hämtat inspiration från klassiska kalkstenar, en från Östersjökusten och en från den portugisiska kalkstenen Azul Valverde och är naturtrogna med fossilliknande mönsterdetaljer


Gustavsbergs benporslin gör en efterlängtad återkomst till Norrgavels sortiment. Gustavsbergs benporslin fanns tidigt, redan på 90-talet, med som en självklarhet i Norrgavels sortiment och gör nu entré igen efter en tids frånvaro. Porslinet är mycket slagtåligt och tål både mikrovågsugn och diskmaskin. Finns klassiskt helvit eller med en tunn, handmålad grå rand, som görs specifikt för Norrgavel.


Broberg Ridderstråle har designat en ny lampa för Jönköpingsbaserade belysningsföretaget Pholc som jag helt missat att rapportera i höst. Så fin!


Konsten att tämja trä. En ny bok från Gemla om svensk möbelindustri med förord av Svante Öqvist.


Under hösten 2021 utökar Wesomnia sitt sortiment med exklusiva vetevärmare, tillverkade i finaste linne och fyllda med kravodlat vete från Dalarna. 


Till sist. Anja Pärsson och Filippa har lanserat en egen Youtube-serie som ska handla om när de bygger ett hållbart hus, vid kusten utanför Umeå. Såhär ser renderingen av det planerade huset ut. Ser verkligen fram emot att följa detta!

Kommentarer

 • Sofia skriver:

  Ljusstakarna från Skultuna var fina, men sommarängar och blåklockor var inte det första jag tänkte på när jag såg dem. Tack för svepet, alltid uppskattat.

 • Stella i Italien skriver:

  Snälla Frida, sluta inte med inläggen om inredningsnyheter. Det är så roligt att få uppdateringar om vad som händer på inredningsfronten, att se hur nya idéer växer fram ofta på grund av att vi ändrar vårt levnadssätt – Jag tänker t ex på det stora utbudet av skrivbord, ljuddämpande skärmar mm som vi sett till följd av att hemarbete blivit så vanligt under coronatiden.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.