Annons

Inredningsnyheter v.40/2021

Som vanligt på söndagar summerar jag veckans branschnyheter och snackisar från Skandinaviska inredningsföretag. Här kommer en scroll för dig som vill hålla lite koll!


Bemz har lanserat en ny kollektion sofföverdrag som ger IKEA’s möbler en helt ny form, noggrant framtagen för att förvandla uttrycket på IKEA-möbler.


Stockholmsgas har byggt Sveriges modernaste biogaskök – av bortslängda köksdelar tillsammans med inredningsdesignern och stylisten Marie Olsson Nylander.

Malmstensbutiken i Stockholm visar tolv mattor av konstnären Rachel Scott fram t. o. m 29 oktober. Mattorna är gjorda för hand av garn som konstnären själv har spunnit och det är första gången dessa visas i Sverige.

Watt & Veke har släppt sin julkollektion inspirerad av 70-talet. Stjärnan Marta är delvis klädd i naturfärgat linnetyg.


Idag är det värlshälsodagen för mental hälsa och då släpper Wall of art 15 originalverk där 100% av intäkterna går till Suicide Zero. Bl a denna målning av Emilia Ilke.


Under mammaledigheten kom Rebecka på idén bakom nystartade Refire. Ett kakelugnspaket med som enkelt konverterar en traditionell vedeldad kakelugn till bioetanoldrift med en liten brännare och keramiska vedklampar. En icke fungerande kakelugn kan användas inom 5 minuter och varken installation eller besiktning krävs. Läs mer här


belarteSTUDIO släpper en helt ny barnkollektion med inspiration direkt hämtad från färgpsykologi och förskolepedagogik.


Till sist. Nationalmuseum har nyligen förvärvat de största och mest spektakulära objekt Svenskt Tenn har tillverkat och de går nu att se i utställningen Scandinavian Design & USA som öppnar den 14 oktober. Sommaren 1928 fick arkitekten och formgivaren Uno Åhrén (1897–1977) i uppdrag att rita en matsalsmöbel till Mrs. Isabelle Mann Clow från Lake Forest utanför Chicago i Illinois. Samma år besökte hon Europa för att köpa inredning till sitt nya exklusiva hem, ritat av arkitekten David Adler i klassicerande stil. På inköpslistan stod ett matsalsbord i glas från Lalique i Paris. Efter ett besök på Svenskt Tenn i Stockholm ändrade hon dock sin plan och Uno Åhrén fick istället uppgiften att rita ett stort bord för 18 personer samt en 330 cm hög golvskärm till matsalen. Allt i mahogny, klätt i matt tenn och med mönstrade inläggningar i blank mässing. Detaljbild ovan. Nu åter i svensk ägo!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.