Annons

Sommarens loppisfynd + en bonus

Jag lovade ju att avlägga en rapport om sommarens loppisshopping efter det här inlägget, så på begäran kommer den här!

✓ Oglaserade terracottakrukor
✓ Böcker

Tändsticksaskhållare
✓ Ljusmanschetter i glas
✓ Räfflat glas och konstglas (nåja, nästan)

✓ Delar av Folke Arströms Thebe för Gense

+ 2 st pölkuddar i läder från Norrgavel (nej, de var inte med på listan men för bra för att inte slå till på så de blev sommarens bonusfynd från Tradera).


Mina kompisar brukar skoja och kalla mitt alter ego för ”den pensionerade bibliotekarien från Lund”. Ja, kanske är det min omedvetna musa? En trygg tant som inte jäktar i onödan och som trivs bäst hemma, bland alla sina böcker och krukväxter.


Krukorna från Sturehofs krukmakeri fyndade jag på Tradera. Ljusstaken är en Manet från Pukebergs glasbruk formgiven av Uno Westerberg, inköpt på Röda korset i Kungsbacka tillsammans med Phaidon-boken, Trädgårdsdesign och ljusmanschetterna i glas. Tändsticksaskhållaren i brons från GAB och senaps-spateln från Gense (som kommer bli pricken över i:et när vi ska kvällsfika våra knäckesmörgåsar med julskinka i december) fann jag på Tradera där jag också sprang på två runda pölkuddar i vegetabiliskt garvat läder från Norrgavel i perrrrfekt patinerat skick – för halva priset! Så glad eftersom jag har haft dem på min önskelista länge.

Kategorier:

Kommentarer

 • Lisa S skriver:

  Men wow!!!! Vilka fynd!!! Lisa S

 • Malin skriver:

  Min sorts inlägg! Love it!

 • Linnea skriver:

  Hej!
  Fina fynd! Och kul att få reda på vad ljusstaken heter. Jag har en likadan från min farmor & farfars hem, men har inte vetat vad det är för någon. Jag gillar den mycket ???? Dock lite svårplacerad och svårt att välja ljus att ha i. Jag har haft vanligt vitt kronljus, men inte varit helt nöjd.. Hur kommer du placera din och kommer du ha vitt ljus i?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.