Annons

Inredningsnyheter v.38/2021

Sista söndagen i september och här kommer, sent om sider, ett svep med veckans nyheter och snackisar från inredningsbranschen v 38, 2021!


Just nu pågår höstens stora designsatsning i huvudstaden; Stockholm Creativ Edition. Följ eventet på distans via deras instagramkonto (bildlån via Inredningshjälpen).


Marlene Birger har gjort lanserat ”konst på ljus” för Kunstindustrien.


Skokedjan Scorette börjar sälja inredning. Bland annat handdukar, morgonrockar, kuddar doftljus och muggar från varumärkena Canada Snow och Sweeks of Sweden och externa varumärken.


Vipp har lanserat en ny bordslampa.


För 40 år sedan formgav Rud Thygesen och Johnny Sørensen stolen 8002 till Café Victor i Köpenhamn. Det uppmärksammas nu med en relansering  i ett antal nya kulörer och ett nytt trärent utförande.


Norrgavel har tagit in ett urval av Ingegerd Råmans ´bruksföremål, bland annat hennes nya vas Cut in numbers tillverkad av Orrefors. Glaset är skuret i en teknik för att framhäva kontrasten mellan det matta och det klara glaset. Namnet ”Cut in Number” anspelar på det matematiska arbetet med att ta fram mönstret och dessutom har varje sliphjul i maskinen sitt egna nummer. 


Beckers har släppt sin nya färgkarta. Mood består av 12 helt nya kulörer, uppdelade i tre kulörfamiljer utvalda med största omsorg för att skapa en röd tråd och på så sätt göra det enkelt att färgsätta från ett rum till ett annat.


Den svenska formgivaren Gustaf Westman som gjorde succé med sina speglar ifjol är nu aktuell med ett nytt sideboard, tillverkad av massiv ek. Den lekfulla skänken har två hyllor av små bågformationer. Handgjord i Sverige.

Notiser
Inför hösten 2021 har Prins Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg designat en svit på Icehotel i Jukkasjärvi.
– Per Öberg formger nytt soffbord för Svenskt Tenn. Cap d´Antibe finns att beställa på webben (från torsdag 23 september) eller i butiken.

– Federica Furniture lanserar soffbordet BM67 av Børge Mogensen 
– Daniel Hansson ny VD för Design House Stockholm

– Och Erikshjälpen satsar stort på tre nya second hand-butiker i centrala storstadslägen på ca 500 kvm/butik under hösten.

Avslutar med en poetisk bild på Astrids nya gardintyg Arlon som är tillverkat av mer än 50% recyclad polyester. Ha en fin start på vecka 39!


Foton: pressbilder från ovan angivna företag om ej annat anges

Kommentarer

 • Helena skriver:

  Gillar verkligen dessa veckouppdateringar. Tack!

 • Isabell skriver:

  Håller med Helena. Väldigt uppskattat!

 • Monnah skriver:

  Går vi månne tillbaka till ”lanthandel”? Alla säljer allt, liksom. Så var det då jag växte upp. Butiken i byn var liten, men hade delikatessdisk där vi köpte ”två hekto cognacsmedvurst”, presenter till barnkalas, de lokala böndernas skörd, trätofflor och godis som såldes styckevis. Delvis har vi det fortfarande så här på ön där jag bor. Under turistsäsong hittar man en massa extralyxig mat som turisterna frågar efter, på vintern stödhandlar vi här för att butiken ska fortsätta erbjuda en okej service året runt. De har faktiskt en duktig inköpare som även har en ”årstidsdisplay” med inredningsprodukter som inte tar allt för stor plats, men just kläder har de inte börjat med än.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.