Annons

Inredningsnyheter v.37/2021

Restriktionerna lättar successivt och fler mötestillfällen ges. Under veckan som gått har Danmark haft sin inredningsmässa 3 Days of Design och kommande vecka är det premiär för svenska Stockholm Creative Edition. Därav smattrar det av pressreleaser i inboxen just nu. Här är ett urval av nyheter och snackisar för dig som vill hålla dig uppdaterad!


Fritz Hansen har lanserat nya lampan Clam i handblåst opalglas formgiven av Ahm & Lund. Modellen är skapad med inspiration från musselskal, för precis så som en mussla gömmer sin pärla kan Clam öppna och stänga ner sitt innersta ljus.


Dux och Carl Hansen har visat sitt nya samarbete kring sovkomfort.

Knivsöder keramik
Under 3 Days of Design lanserade svenska All matters sin nya keramikserie KNIVSÖDER. Alla enheter i serien är gjorda av Sofia på Sthlm Pottery.


Svenska Fogia var också på plats i Köpenhamn tillsammans med formgivarna Andreas Engesvik och Note Design Studio för att visa sina senaste nyheter från Fogia Collection.


Nordsjö färg har lanserat Årets Kulör 2022; Bright Skies.


Norrgavel har släppt en barnpinnstol.


Note Design + Ogeborg har lanserat de handtuftade mattorna Line & Dot.


Gustav Broström och Linnea Andersson har inlett samarbetet A piece for life med Wall of art och släppt fler motiv i serien som säljs till förmån för Suicide Zero. Foto Matilda Levenborn.


Sedan 2019 har IKEA samarbetat med den ledande organisationen för surfare, World Surf League, för att utveckla en ny kollektion inspirerad av de som lever nära havet, är medvetna om vår planet och aktiva i sin livsstil. I veckan premiärvisades delar av kollektionen KÅSEBERGA (bland annat denna balansplatta) som släpps 2022.

Notiser
– IKEA köper containrar och hyr in egna fartyg för att få ordning på försenade leveranser…
– Förslaget om kemikalieskatt på textilier slopas
– Maria Soxbo har skrivit en intressant artikel om de osynliga strukturerna bakom vår konsumtion och kommers i sociala medier. Läs här!


Porten är en av många viktiga detaljer i ett hus och därför en detalj som många uppskattar. Så för att uppmärksamma mångfalden av alla vackra portar som faktiskt finns kvar har Renoveringsraseriet anordnat tävlingen #vackrasteporten. Det är ofta de lite senare portarna som byts ut, därför ska porten man nominerar finnas i ett hus som uppförts mellan 1930 och 1979 och det spelar ingen roll om det är ett flerfamiljshus, ett radhus eller en villa. Mer info här!


Den 11:e september öppnade Lidköpings Konsthall dörrarna för Jesper Walderstens udda figurer, svarta landskap och underfundiga humor. Här visas ett urval av de fotografiska printar från Waldersten All Over som fanns på Fotografiska 2019. Utställningen pågår till den 30:e oktober.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.