Annons

Inredningsnyheter v 34, 2021

Då blev det söndag av den här veckan också och dags att summera de senaste inredningsnyheterna.


Kolla i det nystartade svenska företaget Pin Table som gör bord av svensk furu. Finns i fyra storlekar med fem valbara färger på underredet. Träet kommer från Sandåsa sågverk i Sörmland och borden tillverkas på ett snickeri i Småland.


I våras instiftade Cervera ett Hantverksstipendium. Nu har de 10 nominerade i årets tema keramik offentliggjorts och man kan köpa urval av dessa unika handgjorda objekt på Cervera.se . Vinnaren kommer att utses av en jury den 1 oktober under Stockholm Craft Week och får ett stipendium på 25.000 kr. Hatten av för fint initiativ att lyfta nya förmågor! Jag gissar att Isabelle Grut kommer att ta hem det. Vem tror du vinner?


En av Sveriges främsta inredare, Lotta Agaton, har blivit hackad och har förlorat tillgången till sitt instagramkonto med över 122 000 följare. Instagram erbjuder henne ingen hjälp och nu har hackaren lagt ut kontot till salu. Stöd Lotta genom att följa hennes nya flöde @lottagaton Är du själv influencer, missa inte att ställa in tvåfaktorsautenticering!


Eva Solo har lanserat en sopsorteringspåse med handtag i ekträ, som ska göra det enkelt att sortera och transportera avfall. Med hjälp av diskreta men tydliga ikoner kan du skilja på plast, glas, papper, metall etc.

Klong lanserar sin krukserie Trio i två nya färgställningar. En jubileumsutgåva i Klongs djupt mörkröda signaturfärg och en beige.


För sjunde året i rad samarbetar Designtorget och Beckmans Designhögskola för att ge unga formgivare möjlighet att på ett tidigt stadie arbeta med branschanknuten produktion. Resultatet visas i en utställning den 26/8 – 27/9 i Designtorgets flaggskeppsbutik i Kulturhuset Stockholm sedan finns produkterna tillgängliga för försäljning i Designtorgets butik och webbshop under en månad. På bild ljusstaken TURN av Maria Nyholm och Mikaela Midell.


Royal Copenhagen släpper nya tallrikar med designduon GameFratesi. Jag gillar hur de har ”återvunnit” de klassiska mönsterdelarna när de skapat fiskmotiven i serien Royal Creatures.

Notiser
–  Claesson Koivisto Rune har fått Prins Eugen-medaljen för framstående konstnärlig gärning
I Danmark har dagligvarukedjan Coops satsning på inredningskoncept ”Living & More” blivit en succé. Kommer vi att få se en modern variant av KF och Obs interiör även i Sverige?
Kosta Bodas tredje hyllningskollektion ”Let’s Celebrate Ulrica” lanseras i år på Gävle Konstcentrum med utställningen ”Ulrica – Paradise Lost”. Öppnar den 28 augusti och pågår i åtta veckor. 


The New Era är aktuella med en ny utgåva av sitt inredningsmagasin. Kan förbeställas här. Till sist, Tine K har släppt sin nya katalog med vilsamma och vackra bilder. Tipstack till Anette. Skön söndag till er alla!


Foton; pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

  • Lou skriver:

    Så fina sopsorterinspåsar! Finns det fler fina alternativ än de från Eva Solo? Någon kanske har tips?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.