Annons

Inredningskunskap: Färgval och förminskningseffekter

Ett gammalt inredar-knep som kan vara bra att ha i bakfickan när du bråkar med proportionerna på möbleringen i ett rum är att stora objekt kommer att upplevas mindre mot väggar som är målade i en närliggande kulör.

Värt att laborera med vid frustration. Exempelvis om;
– …ditt nya sovrum egentligen är för trångt och har för lågt till tak för den stora men sköna kontinentalsängen du vill ha. Välj en väggfärg som går ton i ton med säng och sängram så kommer möbeln (åtminstone visuellt) att upplevas mindre dominant.
– …soffan från din förra lägenhet känns lite för stor för ditt nya vardagsrum men du inte vill eller har råd att byta. Testa att måla eller tapetsera väggarna i en närliggande kulör så kommer den genast att se mindre svulstig ut.
– …det känns som att den stora widescreen-teven som din partner envisas med att ta med i bohaget när ni flyttar ihop äter upp hela vardagsrummet – testa att kamouflera den svarta rutan mot en mörk fondvägg så kommer den inte upplevas lika överdimensionerad som den faktiskt är.


Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.