Annons

Realdania By & Byg

Eftersom många inte kände till Möbeldesignmuseum passar jag på att tipsa om ett annat liknande guldkorn. I Danmark. Realdania By & Byg. De äger och bevarar en samling danska fastigheter genom filantropiska investeringar. Husen i deras bestånd representerar utvecklingen av det danska byggnadsarvet under 500 år! Dessa dokumenteras och restaureras varsamt och hyrs sedan ut till privatpersoner och företag. Realdana By & Byg genomför även visningar av husen ibland. Gissa hur gärna hade velat gå på en sådan?

Som tur är kan man kolla på Youtube-klipp om man vill nörda ner sig i arkitektoniska och byggnadstekniska detaljer.


Kolla även in deras instagramkonto @byogbygklubben och alla de PDF:er du kan ladda ner för att läsa mer och se fler bilder på exempelvis Arne Jacobsens privata sommarställe, Arne Jacobsens hem i Gentofte och andra ikoniska danska hus.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.