Annons

Möbeldesignmuseum i Stockholm

I veckan var jag på besök hos Möbeldesignmuseum i Stockholm för att göra research till min kommande bok och blev helt golvad. Av platsen, personerna och projektet. Det går inte att ta in vilken enorm arbetsinsats och detaljkunskap som ligger bakom denna ständigt växande samling av för närvarande 800 designmöbler.


Initiativtagare (och ägare) till muséet är Kersti Sandin Bülow och Lars Bülow. Inträdet är gratis och samlingen är helt privat finansierad. De får inga statliga stöd eller bidrag för sin museiverksamhet men hit kan både designstudenter, företag och privatpersoner få komma för att lära sig mer om möbelbranschens utveckling och historia, liksom de ikoniska klassiker som banat väg för branschen.


Möblerna är mestadels inropade på auktion och representerar design från 1900-talets början till idag. Det finns mig veterligen ingen annan svensk möbelsamling eller sammanställning av det här slaget, eller den här storleken.


Jag gjorde en omröstning på mitt Instagram-stories, som visade att 86% av mina följare inte kände till att @mobeldesignmuseum ens finns!

Därför vill jag tipsa alla att besöka denna veritabla guldgruva. Oavsett om du är intresserade av skandinavisk design och möbler till yrket eller privat. Avsätt generöst med tid och du kommer åka hem rikligt berikad.

Du hittar museet på Magasin 6, Frihamnsgatan 50 i Stockholm.
Kolla in hemsidan för aktuella öppettider.

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma Thun skriver:

  Måste pass på att tipsa om inredningsponden med Johanna Hulander som har ett avsnitt med dem. Tror det är så långt tillbaka so 2019, men finns nog fortfarande att lyssna på.

 • Karin skriver:

  Röhsska museet sveriges främsta designmuseum har en stor samling…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.