Annons

Inredningsnyheter v.24/2021

Ikväll kommer jag att sitta klistrad framför SVT’s extrainsatta Agenda, med anledning av regeringskrisen – därför postas detta nyhetssvep lite tidigare än vanligt. Här kommer en summering av veckans branschsnackisar!


Swedish Rags har lanserat ett nytt mattformat ”The master bedroom U-rug solution”. En matta formad som ett U för att ligga under din säng, vilket ger visuellt ”mer matta för pengarna” och minskad materialåtgång. Briljant!


Cervera introducerar ett årligt hantverksstipendium för att lyfta fram skickliga, lokala hantverkare för en bredare målgrupp. 2021 års tema för hantverksstipendiet är keramik och i årets jury ingår Matti Klenell, formgivare, Calle Forsberg, keramiker, Karin Sköldberg, grundare av Trendgruppen PR, samt Emma Ohlsson, verksamhetschef för Cervera Vintage. Läs mer och ansök här!


Under 2021 presenterar Fritz Hansen nya färger på baserna (stagen) till Arne Jacobsens ikoniska fåtöljer Ägget och Svanen, samt till borden Super-Elliptical, Super-Circular, Circular och Rectangular formgivna av Piet Hein, Arne Jacobsen och Bruno Mathsson. 


Danska VIPP har lanserat en ny barstol i trä.


Bemz som gör överdrag till IKEA’s soffor lanserar Tactile Collection, en kollektion med lyxiga trendriktiga överdrag i boucle-, teddy- och tweed. Notera även spegeln i bakgrunden, den har Elsa Billgrens bror Sigge designat. Klassikerpotential!

Notiser
– Solceller glödhett – 2021 går mot rekordår!
– IKEA börjar sälj mat online för upphämtning i varuhusen

– Den tredje juli börjar EUs nya plastdirektiv att gälla. Läs mer här!
– RISE ligger bakom  ett nytt europeiskt centrum för “kompetens och excellens inom design, inkluderande innovation och samhällstransformation”. Centret kommer att öppna i Umeå med målet att mobilisera bl a studenter, designers, arkitekter, kreatörer, företag och forskare för att “ta sig an samhällsutmaningar och bidra till en hållbar och inkluderande framtid och ett konkurrenskraftigt näringsliv”. Tipstack till Maria.Carina Seth Anderssons Dagg-vas lanseras i blått av Skruf och Svenskt tenn.


IKEA introducerar nya SYMFONISK Tavelram med wifi-högtalare som en del av det långsiktiga partnerskapet med Sonos.


Google har öppnat sin första fysiska butik. I NY på 15th Street, Ninth Avenu. Golvet kommer från svenska Bolon och är tillverkat av återvunna PET-flaskor. Photo Paul Warchol, courtesy of Google. Via Dezeen.

Kommentarer

 • Malin skriver:

  Hej,

  Vad heter spegeln? Försöker googla utan resultat
  Mvh

 • Emma skriver:

  Vilket smart mattformat.

 • Stella i Italien skriver:

  Åh dagg-vasen i blått! Den får en annan tyngd och blir ett smycke i rummet. – Jag bor utomlands och din blogg och söndagsinlägget om nyheter är guld värda för mig. Tack! Stella

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.