Annons

Inredningsnyheter v 21/2021

Sista rycket innan juni. Här kommer en summering av veckans nyheter och snackisar från inredningsbranschen vecka 21, 2021!


I vintras introducerade All Matters deras Embla Stool 03, tillverkad av alm från Fyrisån utanför Uppsala. Nu lanserar de en ek-upplaga, i europeisk ek, och du hittar dem båda i Köpenhamn. 


Nu ges konst- och kulturintresserade runt om i världen möjlighet att få en guidad visning på Carl Larsson-gården. Via en ny app går det att besöka det berömda konstnärsparet Carl och Karin Larssons hem och det bjuds på exklusivt material som bara är tillgängligt via appen.


Montana har lanserat en modul för växtförvaring.


Svenska Bucks and Spurs satsar på trä med sina nya grepplister som bland annat syns i Ellen Bergströms nya kök.


Intressant utveckling att fler och fler företag satsar på digitala events men också öppna forum för formdiskussioner som kanske annars bara hade nått en begränsad skara. Här kan du läsa mer om danska Carl Hansens kommande Open House.


Iittala hedrar formgivaren Oiva Toikka med nya kollektionen The Curious Mind of Oiva . I butik från 16 augusti 2021.

Notiser
– Gina Tricots grundare startar nytt designföretag. I juni lanserar de Belarte studio som ska göra designtapeter.

– Jysk-familjen har köpt upp SofaCompany
– Bolon lanserar måttsydda designmattor
.
IKEA väljer att återkalla alla tallrikar, skålar och muggar i produktserierna Heroisk och Talrika.
– Margot Barolo får Stockholm stads kulturstipendium för The Kinship Method

Byredo glass art
Byredo lanserar en begänsad kollektion konstglas. Läs mer här. Tipstack till Anette.


Norrvikens trädgårdar har invigt utställningen I gläntornas ljus som pågår t o m 19 september.


Till sist, ni som har vägarna förbi västkusten kommande veckor får inte missa utställningen hos Fine Little Day i @spinnerietlindome som visar Kristine Thenman (Arvika) och Frida Mälarborn Hoshini (Göteborg). De lärde känna varandra under sina konststudier i Bergen för tjugo år sedan och har varit vänner sen dess. Idag har Thenman och Mälarborn en utvecklad individuell praktik, där Mälarborns keramik kavlas för hand och formas i mönster som andas japanska influenser. Thenmans formspråk och starka illustrativa manér med organiska mönster associerar både jugendstil och folklore. Deras unika keramikprodukter och utställningsaffischer säljs på plats och online.

Kommentarer

  • Fanny skriver:

    Vad kul att du delar med dig av nyheten om Lars Larsen Group och SOFACOMPANY, vi i teamet är väldigt peppade på framtiden tillsammans med dem 🙂

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.