Annons

Inredningsnyheter v.19/2021

Dags att sätta punkt efter långhelgen med en genomgång av veckans nyheter och snackisar från inredningsbranschen. Här kommer en scroll för dig som vill ha koll!


Nu är det officiellt! Lotta Agaton släpper en egen soffa, fåtölj och mattor i samarbete med svenska Layered.


Sofiero är aktuella med en trädgårdsbok med kunskaper och idéer från deras trädgårdsexperter som omvandlats till praktiska tips och råd för privatpersonen.


Betonggruvan har bytt namn till TÔNN furniture och även lanserat sitt populära hyllsystem Portal i den nya kulören kamel.


Josefin Thor / Stenhuggardottern har lanserat odlingsstenar av kullekalksten, tillverkade i stenhuggeriet på Kinnekulle. Strö frön, som du blötlagt, i fårorna och vattna med sprayflaska regelbundet. Efter någon vecka kan du skörda. Fint sätt att så krasse och groddar i köksfönstret!


Stelton har släppt Ora, en ny vaskollektion designad av italienska designduon Debiasi Sandri.


Gillar du Svenskt tenn men har svårt att bestämma dig för vilket mönster som är din favorit? Passa på att slå till på deras begränsade och upcyclade patchwork-kollektion av tygstuvar från Jean-Philippe Demeyers utställning som pågår t o m 30/5 2021.

Notiser
– Boråstapeters Dahlia Garden lanseras i tre nya färgställningar
– IKEA förhandlar om att ta över Topshops lokal på Oxford street i London.
– RNB:s vd lämnar och går till Desenio.

– Textilsorteringsanläggningen Siptex i Malmö sorterar textilavfall efter fibertyp och färg och är dessutom världens första i sitt slag. Läs mer här!

Till sist. Ateljé Lyktan lanserar Bumling mini. En miniatyrmodell av deras klassiska lampa. Ha en fin start på vecka 20!


Foton: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

 • Sarah skriver:

  Hej!
  Vet du när soffan Lotta Agaton gjort för Layered kommer att finnas för försäljning?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Jag tyckte att jag läste från och med juni, men vågar inte ta gift på om alla delarna i kollektionen kommer då. Bäst att dubbelkolla med Layered 🙂

 • Monnah skriver:

  När jag ser Lotta Agatons soffa tänker jag ”jaha, någon som inte fyllt 50 har designat den”. Visst ser den ut som ett fluffigt moln, men jag drömmer verkligen om SOFFAN, den som jag sitter skönt i, ligger skönt i och som mina 75-åriga släktingar kan ta sig ur utan att man ska behöva ringa in hemtjänstpersonal… Ja, och så ska den ju vara snygg som attan förstås!

  • Helen skriver:

   precis min tanke! Fluffig och fin, men hur f-n kommer man ur den??

   • Agata skriver:

    Precis den tanken har slagit mig många gånger. Tycker många av dagens designersoffor är otroligt snygga inredningspjäser men verkar vara väldigt ogenomtänkta ur praktiska perspektiv. Vad är poängen med att lägga 100 laxar på en snygg soffa om man ändå måste boka in ett akut kiropraktorbesök efter två timmar fredagsmys i den?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.