Annons

Inredningsnyheter v.18/2021

Söndag igen och dags att summera den senaste veckans inredningsnyheter och snackisar i en snabb repris. Här är några saker att ta med sig från vecka 18, 2021!


Örsjö belysning har lanserat två nya varianter av deras klassiker Kvist, formgiven av Jonas Bohlin. En i borstad mässing och en i rått stål. Perfekt för dig som föredrar ett mer ”obehandlat” utförande.

Arkdes och Park Books släpper den hittills mest omfattande boken om arkitekten Sigurd Lewerentz liv och verk – över 700 sidor med skisser, fotografier och texter. En av Sveriges kanske mest ansedda arkitekter genom tiderna och en av förgrundsfigurerna inom den europeiska modernismen. Lästips!

Svenskt Tenn och Reused Remade släpper en tygväska av återvunna lakan med Josef Franks populära Stockholmsmotiv.

Prettypegs keramik
Prettypegs har släppt en begränsad kollektion av knoppar i keramik, formgivna av New York-baserade keramikern Helen Levi.

Notiser
– Formex höstupplaga som skulle ha ägt rum på Stockholmsmässan 24–27 augusti blir helt digital, på grund av rådande pandemilagar.
– IKEA öppnar en trevånings konceptbutik enbart för dekorationer i Paris.
– Börsnoterade Desenio går över förväntan.

– Hört talas om barkborren? Ett eländigt litet kryp som orsakar att alla altan-sugna svenskar nu kommer att få betala dyrt för virket i år? Det ryktas om en prisuppgång på trä uppemot 30%, att man hellre exporterar träet för att få bättre betalt och att bygghandeln börjat kivas om råvarorna. Mellan 3-7 maj arrangerades Barkborre-veckan. Här kan du läsa mer om projektet Stoppa Borrarna och hur det varmare klimatet stressar de svenska träden.


Den danska formgivaren Ib Kofod-Larsen skulle ha fyllt 100 år i år vilket man firar med att relansera en av hans tidlösa möbler: läs mer här. Till sist, Sandberg tapet har släppt en riktgt fin kollektion som fått namnet Kolonin. Fler bilder här!

Foton: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

 • Madeleine skriver:

  Va roligt att Sankt Petri kyrka är på framsidan.
  Där är jag döpt, konfirmerad och mina barn är döpta där.
  Ligger i Klippan där jag då är uppvuxen.
  Det är en mycket speciell kyrka med gångar under jorden, mycket mörkt tegel, lågt i tak. Otroligt fin på sitt sätt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.