Annons

Inredningsnyheter v.17/2021

Då var det dags att vända kalenderblad till maj. Här kommer en summering av inredningsbranschens nyheter och snackisar från april månads sista vecka.


Emma Olbers och Stolab har gjort en ny serie utemöbler tillverkade av FSC-märkt furu från Smålands skogar – som har fått namnet Pino, vilket betyder tall på italienska. Serien säljs exklusivt via Länna möbler.


Bukowskis har släppt sin katalog för Vårens Modern Art + Design auktion. Läs mer här.


Malmstenbutiken flyttar! Butiken har funnits på samma plats på Strandvägen i Stockholm sedan 1940 då Carl Malmsten själv slog upp dörrarna men nu flyttar butiken till Humlegårdsgatan.


Norrgavel lanserar sin prisbelönta Stol i mörkbetsad ek.


När Stig Lindberg ställde ut på varuhuset SEIBU i Tokyo år 1959, fick han även i uppdrag att rita varuhusets omslagspapper och presentkartonger. Presentpapperet finns i Nationalmuseums samlingar och i samband med Millesgårdens stora utställning om Stig Lindberg (29 maj 2021 – 30 januari 2022) lanseras några utvalda produkter med mönstret Seibu. Produkterna är exklusivt framtagna för Millesgården och finns endast till försäljning i deras museibutik och i Millesgårdens webshop fr om 29 maj.


Ballingslöv har lanserat en ny kassaskåpsinsats för värdesaker. Nyheten EvereydaySafe™ är ett säkerhetsskåp anpassat till Ballingslövs köksstommar där du förvara de ägodelar du är extra rädd om, väl dolt i köket. Skåpet öppnas som en vanlig back men med fingeravtrycksläsare.

Notiser:
– Svenskt tenn relanserar tapeten Aurora som formgavs av Josef Frank år 1947.
– Granit får ny ledning (bl a av Watt & Vekes grundare).
– Under tisdagen introducerades bostadssajten Hemnet på Stockholmsbörsen. 

– IKEA’s pilotprojekt och ssecond handbutik I Eskilstuna får vara kvar. Läs mer här!

Till sist, författaren och bloggaren Sandra Beijer säljer sin lägenhet via Historiska hem. Fler bilder här. Foto: Johansen Styling: Van Keppel. Glad söndag!

Sandra Beijer lägenhet
Foton: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

 • Lotta skriver:

  En av mina favorit läsningar.
  Veckans summering.Alltid intressant o läsa.tack för du tar dig tid!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.