Annons

ANNONS: Rena och svalka inomhusluften med Dyson

Inlägget är reklam för DysonI höstas köpte jag en Dyson Pure Hot + Cool och med risk att låta som en säljare så är det den bästa investering jag gjort för min sömn, på länge. Det är en värmefläkt som samtidigt filtrerar och renar luften för att ta bort små partiklar som exempelvis pollen. Vintertid har vi använt den för värmens skull men nu mot sommaren kan man använda den för den omvända effekten, för att kyla ner och svalka ett rum i taget under varma dagar och kvällar. 

Visste du att vi andas vi in närmre 9000 liter luft varje dag! [1] För dagens ”inomhusgeneration” innebär detta att vi andas in fler föroreningar inomhus, eftersom vi tillbringar 90 procent av vår tid i en inomhusmiljö. Föroreningar inomhus kan ta sig in i hemmet genom att vi öppnar fönster och dörrar, men kan även skapas genom vardagliga aktiviteter i hemmet.

Källa: [1] Lungs, Science & innovation, National Geographic, https://www.nationalgeographic.com/science/health-and-human-body/human-body/lungs/


När man lagar mat, tänder ljus, eldar i kaminen eller har möbler eller väggfärg som emitterar kemikalier till inomhusluften. Luftföroreningarna inomhus kan vara upp till 5 gånger värre än ute [2]. Dysons HEPA-filter fångar 99,95 procent av partikelföroreningen så små som 0,1 mikroner, inklusive allergener, bakterier, pollen och mögelsporer. 

Källa: [2] Klepeis NE, Nelson WC, Ott WR, et al. The National Human Activity Pattern Survey (NHAPS): a resource for assessing exposure to environmental pollutants. J Expo Anal Environ Epidemiol 2001;11:231-52.

Dysons aktiva kolfilter avlägsna också gaser inklusive kvävedioxid, formaldehyd och bensen. Det känns tryggt för oss som har kamin men som också tänder en del levande ljus vintertid. Dysons luftrenare är bladlösa och använder istället patenterad Air Multiplier™-teknik. Den sprider en stadig och jämn luftström till hemmets alla hörn och minskar risken att barn och djur skadas.

Med Dyson Link-mobilappen (tillgänglig för iOS och Android), kan du följa föroreningsnivån inomhus och utomhus, temperaturen och luftfuktigheten direkt i din smartphone. Du kan också använda den för att styra och schemalägga din luftrenare och se hur lång livslängd filtret har kvar. Vill du inte använda appen eller mobilen i sovrumet finns också en fjärkontroll som är lätt att förstå och så fin att den tål att ligga framme. 

Jag är verkligen nöjd med min Dyson Pure Hot + Cool och kan genuint rekommendera den. Ni som känner mig vet att jag inte skulle göra reklam för en sådan här produkt om jag inte verkligen använde den själv. 

Inlägget var reklam i samarbete med Dyson

Kategorier:

Kommentarer

 • Stina skriver:

  Smart produkt! Blev så förtjust i pallen ni har i er uterum. Vad heter den?

 • Eva Runvald skriver:

  Vi har en sådan i dotterns rum, så bra produkt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.