Annons

Inredningsnyheter v.15/2021

Veckorna rasslar iväg. Söndag igen och dags att summera veckans nyheter i inredningsbranschen.


Danska VIPP har lanserat ett nytt kök. Kolla in Vipp V2 tillverkat av mörk ek, Jura marmor och glas.


LA:Bruket har lanserat en ny tvål och bodywash med doften Fläder som en hyllning till Sverige.


Finska Woodio lanserar Woodio Block – världens första vattentäta toalett i massiv träkomposit. 


Skansenbutiken har tagit fram en ny kollektion handdukar i hellinne, formgivna av textilstuderande vid HV Skola och tillverkade av Klässbols Linneväveri. Klassen har skapat fyra nya mönsterbilder och vävt de första teknikproverna för hand. Inspiration till motiven har de hittat i Skansens miljö. Hela kollektionen vävs upp hos Klässbols Linneväveri och lanseras hos Skansenbutiken i en första upplaga om 20 exemplar av varje handduk från 1 maj 2021.


Under pandemin har det normala blivit exotiskt. Något som R/GA Scented Candles har tagit fasta på med sina nya doftljus som minner om sådant vi saknar. Doften av eftermiddagsrusningen på ett café. Doften av varmt papper på kopieringsmaskinen… Kan du komma på fler? Här kan du läsa mer och beställa.


Fotograf Magnus Mårding och stylist Sophia Bratt står bakom en serie nya pressbilder för svenska New Day som gör måttanpassade garderober.


Bor du på Västkusten? Kolla in Craft Days. En ny satsning på samtida konsthantverk i Västra Götaland initierad av Konsthantverkscentrum och Konstepidemin. Tillsammans med 25 aktörer bjuder Craft Days in till ett fyradagarsprogram fyllt med utställningar, digitala samtal, workshopar och öppna ateljéer. Dessutom arrangeras ett fördjupat program med ett heldagswebbinarium online mellan 6-9 maj! Läs mer här.

Notiser
– Maktkampen om de svenska e-handeln inom inredning fortsätter. Nordiska Galleriet Group har nu köpt upp den skånska möbel- och inredningsbutiken Olsson & Gerthel.
– Grandpa har fått en ny VD
– IKEA startar pilot med hyrtjänst för företag

Och i Göteborg reagerade Tullpersonaen ochl tyckte att en beställning på 57 ton marmorplattor till en VVS-firma lät lite märkligt. I plattorna fann man cannabis för 120 miljoner kronor… vilket ledde till ett av de största beslagen i Sverige någonsin.

Till sist, kolla in bilderna från inredningsarkitekten Hanna Bolins hem, som spreds som en löpeld i veckan. Arkitekt: Kaka Arkitekter Kök Nordiska kök. Foto: Andrea Papini Styling: Sarah Widman.

Foto: pressbilder från ovan angivna företag, publicerade med tillåtelse.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.