Annons

Inredningsnyheter v.9 / 2021

Här kommer en brokig samling nyheter att ta med sig från inredningsbranschen vecka 9, 2021!


Pella Hedeby har stylat nya bilder för Vauni, en skorstensfri spis som får lågor av biologiskt nedbrytbar ecoflame bioetanol. Helt fri från sot och aska och 100% förnbyar.


IKEA har släppt sina vårnyheter. Bl a ett nytt kök med fronter tillverkade i snabbväxande bambu och en ny vas av Hanna Dalrot (pris 15 kr?!). Läs mer här.

Nyhet nr 2: Inför Internationella kvinnodagen den 8 mars lanserar IKEA ett spel som ska uppmuntra till diskussioner om arbetsfördelningen i hemmet! Spelet, som de kallar FiftyFifty, har utvecklats i samarbete med relationsexperten Jennie Miller och kan spelas kostnadsfritt via IKEA Instagram Stories i 31 länder.


Ni har väl inte missat det nya kunskapshöjande SVT-programmet Designhistorier (går att se på SVT play). En inspirerande serie berättelser om banbrytande formgivare då och nu.


På tal om SVT-serien (Greta Gossman är med i ett avsnitt) så lanserar Gubi hennes klassiska golvlampa Grasshopper i en ny olivbrun kulör.


Jag är nyfiken på nystartade svenska Greenlingline som utmanar modebranschen med en ny typ av hemma-/yogaplagg och listar ohållbara textila material och infärgningar på sin sajt. Viktig info. In och läs!


Amerikanska Feather har fått mycket uppmärksamhet i veckan sedan PEJ-gruppen postade en artikel som ifrågasätter att vi har så få lyckade uthyrningsföretag inom möbler. I USA har det blivit succé med månadskostnad istället för ägande. Läs mer här.

Skultuna relanserar ljusstaken Rose som inspirerats av ett sigill med en Mariaros daterad till 1291 från Västerås domkyrka. Gjutverktyget har legat bortglömt i arkiven på Bruket i Skultuna i många år men har nu återupptagits i produktion.


Designtorget är aktuella med en ny serie funktionella produkter. Bland annat det här smyckesfatet i björk med ett eget litet träd för upphängning av nycklar eller smycken.

Notiser
– Vilket byggföretag i Sverige blir först med att Svanenmärka en renovering?
– Hur kan Sveriges Arkitekter bidra till förändring och utveckling? Nu bjuder de in frivilliga att hålla ett 3 minuters brandtal på Arkitekturgalan. Läs mer här!

– Finska fibertillverkaren Spinnova och brasilianska eukalyptusproducenten Suzano satsar 22 miljoner euro för att bygga en gemensam fabrik. Samtidigt går H&M in som ny partner.

Till sist. DUX utökar den klassiska serien Domus designade av Alf Svenssson med en pall och ett sidobord designade av Norm Architect, tillverkade av vaxoljad massiv ek.


Foton: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

 • Kajsa skriver:

  Hur i hela friden går det att sälja en vas för 15 kr ?

  • M skriver:

   Om frågan var uppriktigt ställd, kan jag varmt rekommendera boken ”Kategoristyrt inköp. Lärdomar från IKEA” av Magnus Carlsson som är relevant för alla som är intresserade av affärer i allmänhet och inköp i synnerhet. I boken beskrivs inköpsprinciperna och arbetssätten som gör det möjligt att sälja varmkorv för en femma, ett Lack-bord för en femtiolapp och kök 30 % billigare än marknadspriset.

   Naturligtvis kan man sen även ha synpunkter på hur låga priser kan bidra till en ohälsosam inställning till materiella ting à la ”slit-och-släng”, men från ett affärsmässigt perspektiv är det likväl imponerande.

  • Frida skriver:

   Ja, det undrar man verkligen. Jag ska prova att ställa frågan till dem.

 • Agata skriver:

  Kul att Skultuna tar upp produktionen av sin mässingros! Den har ju gått varm på auktionssajterna i många år och nu får ännu fler chansen att äga denna ljuvlighet.

 • Anna skriver:

  Åh vad jag hoppas på många svanenmärkta renoverings företag! Har jag längtat länge efter!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.